2011. november 29., kedd

Nike Lunarglide 3

Éppen Anyuék voltak nálunk, amikor a Glide megadta magát. Pontosabban az előző napi futásom után fájdult meg a talpam első része 18 km után. Tudtam mi a gond. Kb. 2000 km !!! van benne. Azt hiszem ez tényleg ritka egy futócipőnél, ennek ellenére a neten mégsem a Nike cipőket keresgéltem. Nem akartam Nike-t!  Asics-eket nézegettem, de a K-swiss és Zoot márkák is felmerültek. Sokszor hallottam, hogy komoly futó nem fut Nike-ban, gondoltam én is úgy csinálok, mintha igazi lennék. Persze azért megnéztem a a Glide 3-ast is… tetszett, de hátaz olyan  komolytalanJ.

Anyuék nem nagyon hagytak időt gondolkodni, én ugyanis egy kicsit később szerettem volna meglepni magam vele, de Ők azt találták ki, hogy náluk most van karácsony.
Így másnap irány egy sportbolt. A neten előzőleg már kiválasztott „komoly” cipőket kerestem a polcokon és már a lábamon is voltak.   Pár lépés után én valami egészen másra vártam. Lehet, hogy az én elvárásaim voltak túl nagyok, de egyikben sem éreztem magam otthon.  Aztán amikor a bal lábamon egy „igazi” cipő volt a jobb lábamra felvettem a Glide-ot, nagyot néztem.  Semmi kétség, ez kell. Akkora különbség volt, hogy még mérlegelnem sem kellett.

Ezzel egyáltalán nem leszólni szeretném a többi cipőt, de nekem egyszerűen szóba sem jöhetett más. Persze amint lehetett indultam is futni.

Ami rögtön a felhúzáskor feltűnt, hogy vastagabb, robosztusabb talpa van, mint az elődjének. Könnyű és hihetetlenül kényelmes. Egy kicsit viszont aszfalton hangosabb, de engem ez nem zavar. A másik dolog, amit észrevettem, hogy egyáltalán nem csúszik. Mindegy, hogy felfelé murván, vagy lefelé avaron futok, meg sem moccan. Ahova teszem, ott marad. Otthon megnéztem a talpán, tele van keresztirányú kapaszkodó vájatokkal. Szóval nem bántam meg, sőt. Nem is értem miért akartam másik fajtát venni, szerencsére még időben megjött az eszem.

8 megjegyzés:

 1. Azokon a pályákon, ahol Te futsz kell is hogy eléggé tapadjon. Már-már hegymászótalpra van szükség.
  Nyűjed egészséggel, csúcsidővel!

  VálaszTörlés
 2. A talpát nézve inkább terepcipő. de én is az ilyeneket szeretem.
  Amúgy nincs tuti márka. Mindenkinek más lába van. Valakinek keskeny és hosszú, valakinek magas és rövid, stb.. Egyszóval mindenkinek meg kell találni a saját lábára illőt.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon divatos.

  Itt sok csaj hordja ezt a típust. Gondolom te is megnézted, mielőtt vásároltál, hogy ezekből csak női verzió van, ugye?

  VálaszTörlés
 4. Baka: Köszi, igyekszem.

  HackMiki: Én is azt gondolom, hogy a 3-assal inkább a terep felé tolták az irányt a Glide-nál.
  Igen, az én lábam asszem Nike alakú.

  Kombinat: Köszike.:-) Talán találok a fa alatt hozzáillő sapit és sálat is.:-)

  Ha legközelebb találkozunk, futunk egy 10 kilis versenyt. A vesztes a következő IM-en rózsaszín zokniban és sálban futja a maratont.
  Ne csalj! Nem ér direkt lassan futni!

  VálaszTörlés
 5. Norbi!
  Én amióta (általad!!! - ezúton is köszi :-)) hozzájutottam egy glide-hoz, el sem tudom képzelni, hogy másban fussak.
  Jó, persze, ez én lábamon nem volt még csak pega, meg saucony - ezekben futottam is.... jó sokat, főleg az előzőben..., szóval az én csapdámba te is "belefutottál", de igaza volt a családnak, nem lett volna szabad halogatni!!! Próbálni én is próbáltam már mást is, asics-t is pl., de a glide az más! Asszem nekem is nike alakú lábam van, sőt glide alakú! :-)
  Nagyon-nagyon sok (persze nem túl sok :-)) jóleső futást kívánok benne!!

  VálaszTörlés
 6. Segítséget kérek,igaz az , hogy a saját lábméretnél kb 2* akkorát kell venni! A számozások kicsit kuszák :)) a régi nike cipőm 38-as számozású (24,5 cm bth),ami most van (free) 38-as (24-es bth),mivel csak rendelni tudok,mert itt a közelben nincs lehetőségem próbálni,nem tudom melyiket vegyem,a free-t kipróbáltam előtte,de azt is neten rendeltem(jóval kedvezőbb áron,hozzáteszem).Most lehetőségem van rá,h vegyek egy lunar-t,de nem tudok próbálnién a 38-as méretre szavaznék,mivel a free-m is az! Szerintetek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, én nem mernék futócipőt venni próba nélkül. Főleg a Nike-nál nagyon kuszák a méretezések.
   Egyébként nekem is 2 számmal nagyobb a Glige-om, mint a többi cipőm.

   Törlés
 7. Rendben,megfogadom tanácsod,és nem mernék ennyi pénzért meg főleg! Ugye??Ezek a méretezések furák,de nem csak a nike-nál,adidasnál is estünk bele ilyen hibába! :(Köszönöm a választ! üdv..további jó futást!

  VálaszTörlés