2010. március 31., szerda

Kérdés

Kérdésem öncélú és önző. Arra lennék kíváncsi előbálozóként ki mit rontott el, mit csinálna másképp, mit bánt meg az első Ironman versenye után. Gondolom a felkészülés, illetve maga a verseny is mindenkinek más és más, de hátha tudok, tudunk valamit tanulni a példákból, legyen az bármilyen apróságnak tűnő dolog is.

Vigyázzunk magunkra!

Myke sajnálatos, de szerencsés balesetének apropójából felmerült bennem néhány kérdés. Vajon miért nem kapcsol az autós 30-50 km/h-ás sebességet egy országúti kerékpárhoz, mert a Magyar KRESZ sem különbözteti meg pl. egy city bike-tól? Ausztriában ez a fajta kerékpár egy külön kategória! Amennyiben a bringád 12 kg alatt van és kos kormánya van, nem kell csengő, nem kell prizma, nem kell a kerékpárúton haladnod ( még ha párhuzamos is a főúttal), és a legdurvább szerintem, haladhadtok BOLYBAN is az országúton.

Én eddig nem tekertem, csak földutakon és hegyi ösvényeken, de mostanában a tahó magyar sofőrök között úgy érzem magam néha, mint egy rókavadászaton, ahol nekem vörös a farkam.

A legszerencsésebb helyzetben közülünk szerintem az Öregbaka van, Belgiumban is egy kicsit előrébb járnak.