2010. október 21., csütörtök

A TERV 2011

Kíváncsi voltam az Ironman előtt, vajon utána szeretnék-e majd menni még egyszer. Vajon találok benne kihívást, izgalmat? Ha igen, akkor milyen lesz másodszorra várni? Jobb, rosszabb? A verseny után közvetlenül még nem tudtam ezen gondolkodni, sőt szerintem 1 hónap múlva kezdett igazán leülepedni bennem minden. Szeptember közepétől kezdtem más szemmel nézni a teljesítményemet. Kezdtem keresni a verseny azon pontjait, ahol időt vesztettem. Persze nem azért, hogy marcangoljam magam, hanem inkább azért, hogy jövőre hol tudok időt nyerni. Lehetőleg minél többet. Mostanában pedig azon veszem észre magam, hogy várom a versenyt, de másképpen. Ez a várakozás már nincs tele bizonytalansággal, ismeretlennel, most már nem az a kérdés, hogy meg tudom-e csinálni, hanem az, hogy mennyi idő alatt. Ez a várakozás sokkal egyszerűbb, sőt jobb. Lássuk tehát a tervet 2011-re.

Az úszásom 1:33 lett, amiből némi segítséggel le fogok szedni 13 percet. Ehhez meg kell tanulnom a gyorsúszást. Erre bőven van idő, de február végére már tudni fogom.

Az első depóban 8:33-at töltöttem. Egy triatlonmez, amiben mind a három számot végigtolom, azonnal megfelezi ezt az időt.

A bringán 5:37-et töltöttem. Ebben nagy trükk nem nagyon tud lenni, gyorsabban kell mennem. Ha figyelembe vesszük a tavalyi kiindulási alapot, azt, hogy áprilisig szinte semmit sem tekertem, akkor egy végigtekert tél után elvárható az 5:20-as idő, ami kevesebb, mint 2 km/h különbség. El is várom.

A második depóm 8:20. Lsd. első depó, 4 perc.

A maratont 4:44 alatt sikerült „lefutnom”. Szintén a tavalyi és az idei kiindulási alapomat figyelembe véve, valamint azt, hogy 2011-ben az első maratont Nagyatádon fogom FUTNI, a 4 órán belüli időtartam nem is olyan nagy elvárás.

Tehát a 2011-es Ironman-t 11 órán belül fogom megcsinálni.

Ma el is kezdtem a felkészülésemet. Spinning terembe mentem, de egyedül. Betettem egy cd-t a Hi-Fi-be, aztán tekertem 90 percet könyökölve a dübörgő zene alatt. Jól esett nagyon, egy bánatom, hogy nincs visszajelzés a tempóról vagy bármiről. A lábaim persze jelzik:-).