2010. január 2., szombat

Futáshoz

Nem tudom másnak mennyire, nekem nagyon fontos, hogy mit hallgatok futás közben. Mivel a futásban túl nagy tapasztalataim mincsenek, ezért a hozzávalót segítek megválasztani.

Kocogáshoz

A TERV

Talán ezzel a bejegyzéssel kellett volna kezdenem, de most már mindegy.
Szóval pontosan magam sem tudom mikor és miért gondoltam ki azt a  tervet, hogy 3,8 km úszás után tekerek 180 km-t, majd ezutám lefutok egy komplett maratont úgy, hogy a fenti sportokhoz annyi közöm van, hogy eddig asszem kilencszer átúsztam a Balatont, szeretek bringázni (egy éve szoktam is) és egyszer már futottam busz után 16 évesen.
Mindenesetre a terv kész! 2010 augusztus 14-én IRONMAN leszek és kész.
Úszás: A Balcsit, ha nem jött közbe semmi 98 óta mindig át szoktam úszni, általában 2 óra körüli idővel. Ez azt jelenti, hogy a 3,8 km megvan 90 perc alatt. Ezzel kiegyezem, bár persze fogok még csiszolni rajta.
Bringa: Montizni szoktam, elindultam tavaly 2 hegyi maratonon és a 24 óráson, Csillebércen duóban. Túl fényesen persze nem szerepeltem, de ahhoz képest, hogy hány km volt mögöttem elfogadhatóak voltak az eredmények. Mindenesetre arra jutottam, hogy nekem a hosszú táv jobban megy, pl. amikor elmentem a Fertő-tó körül tekerni montival sikerült 28km/h átlagot összehozni asszem 60 km-en. A múltkor tekertem egy országútival 0 fokban egy óra alatt 30km-t, végülis ezt kell megcsinálni Nagyatádon is, csak ott 180 km van:-), ezzel sem lesz gond.
Futás: Na igen, mint már említettem gyakorlailag az elhatározás pillanatáig semmit sem futottam, sőt nem is akartam,....de muszáj volt.
November 6.-án elkezdtem, este elindultam és 2,8 km-t futottam 11 perc alatt majd kiköptem a tüdőmet,azt hittem megdöglöm. Másnap lassítottam, 4,4 km 30 perc alatt, harmadnap 6 km 33 perc alatt, persze mindhárom nap esett az eső, "szuper" volt. Ahogy teltek a futós napok egyre jobban elhatalmasodott rajtam valami furcsa, új érzés, szerettem futni! December 13-án, vasárnap reggel korán keltem és 5,20-kor már indultam is futni, 0 fok volt és sötét, a taxik jöttek-mentek a városban a részegekkel de nekem más dolgom volt. Félmaratont akartam futni! 7,29-kor megvolt, megállás és bármiféle probléma nélkül. Mitagadás büszkén ébrsztettem otthon a családot, még a reggelit is én készítettem el, azt hittem később majd összeesem vagy elfelejtek járni de semmi, minden ok. volt.
Ezután persze már a maratoni futástól sem annyira félek, persze tudom, hogy úszás és bringa után biztos nem lesz egyszerű, de úgy gondolom elég időm van a felkészülésre.
A terv tehát a következő: úszás 90perc - bringa: 360 perc - futás: 300 perc. Összesen: 750 perc / 12,5 óra, ha 14-be beleférek az is jó, végülis a lényeg, hogy meglegyen.
Mostanában is futok rendszeresen, január 17-én lesz Bécsben egy félmaraton, azt lefutom, szeretném 2 órán belüli idővel, azzal elégedett lennék.
Ja, Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!