2011. március 23., szerda

Lassan készülök

Az net-re nem jut időm mostanság. Ma is csak azért van, mert este 7 körül, miközben a lábaimat pihentettem a szemeim is lecsukódtak egy kicsit. Naponta többször váltogatom a munkásruhát, az utcait, illetve a futófelszerelést.

Az edzésekre térve, most egyértelműen Sárvár élvezi az elsőbbséget (Nagyatád után). Próbálok minél lassabban futni, minél kevesebb energiát felhasználva. Azt kell mondanom, nem is olyan egyszerű. Néha egészen más tempót mennék, ha nem szólna rá a fülemre Endo minden km után. Kicseréltem a zenéket is, sőt egyszer még pulzusmérőt is vittem magammal. Szóval mindent a lassúságért.

Fentiek hatására mostanában a tempóm 5:40 – 6:00 /km-re csökkent. Ennél a tempónál pedig egy 24 kilis futás meg se kottyan. Néha azon kapom magam, hogy szinte elbóbiskolok futás közben. A pulzusom 140 körül mozog, ami nálam elég alacsony értéknek számít. A lábaimat erősnek érzem, sokat gondolok a versenyre, próbálok lelkileg is felkészülni rá. Az 1 km-es körpálya szintén ismeretlen terület lesz számomra, bár azt hiszem azon a sok jó zene átsegít majd.