2011. június 7., kedd

Van levegő!!!

Már régóta terveztem. Sokszor elhatároztam. Voltam orvosnál is, vagy éppen egyéb segítséget kértem, eddig azonban nem jártam sikerrel. Magamban persze tudtam, közeleg a pillanat, már nem kell sokáig várni és sikerülni fog. Hogy hogyan, azt nem tudtam, de biztos voltam benne, lassan itt az idő. Az időpont pedig egyszer csak eljött, valahogy tudtam, hogy most van. Pont egy hete kedden, este fél 8 körül. Onnantól nem cigizek:-))

Akik ezt a blogot olvassák, valószínűleg nem tudják átérezni milyen rohadt nehéz ezt az egyszerűnek tűnő feladatot végrehajtani. Hiszen csak nem kell rágyújtani és kész. Ez sajnos nem így van. Qrvára nem egyszerű és nehéz meló. Nekem annyival könnyebb a dolgom, hogy az én környezetemben szinte senki sem dohányzik, ráadásul sportolgatok is, ami szintén segít erőt meríteni.

Elvonási tünetek közül nálam az alvászavar a legerősebb. Este 10-kor felébredek, majd örülök, hogy mindjárt reggel, mehetek bringázni. Aztán rájövök, hogy még csak este van. Mit csinálok reggelig? Lemegyek, megnézek 3 filmet, közben pedig eszek:-))Ez van, de nemcigizek.

A legdurvább hatása viszont a sportteljesítményemre van. Ma alig bírtam magammal futás közben, egyszerűen csak futottam felfelé. A hegyi hajrá emelkedőjén voltam ma a leggyorsabb (4:34)a laza, beszélgetős futás alatt. Nagyon élvezem, hogy nem szabályoz le a tüdőkapacitásom. Egy hét után!!!

Persze még mindig nagyon nehéz, most is sós mogyorót eszek, de meg fogom csinálni, és ahogy szerettem volna, Nagyatádon már egy nemdohányzó Vasapu fog a tó partján állni a nagy nap reggelén.