2010. március 11., csütörtök

A TESZT

Ma voltunk Győrben a terheléses vizsgálaton. Hárma mentünk Sopronból, pontosan érkeztünk, nem hoztunk szégyent Tepóra:-).

Nagyon tetszett a dolog mind a hármunknak, jók voltak a gépek és jó volt a Tanár Úr is.

Először pontos magasságmérés (máshol mért magasság – 3 cm) 181 cm, tömegmérés (máshol mért tömeg + 2 kg) 79 kg. Ezután egy testösszetétel-analizáló berendezésre kellett ráállni és kézbe fogni két markolatot amibe áramot vezettek. A testben lévő zsírnak, csontnak, izomnak más és más az ellenállása, így ez alapján kiszámolja pl. a hasüregedben lévő zsír mennyiségét.

Izomtömeg: 40,4 kg

Testzsír: 8,8 kg – 11 %

Ezután rám ragasztotta az EKG érzékelőket, a vérnyomásmérőt és a lélegző maszkot, durván néztem ki, gondolom.

Futószalagon 5 km/h-val kezdtük, majd két percenként emelte a dőlésszöget és a tempót. A vége 12 km/h, 12 fokos emelkedő, közben hol rám, hol a monitort nézte és egyre gyakrabban tekergette a fejét és kérdezgette jól vagyok-e. A programnak vége lett, nekem nem. Első alkalommal nem kaptam meg a max. adagot, de megbeszéltük,hogy júliusban még megyek,na talán majd akkor.

Az ok amiért a fejét tekergette az volt, hogy állítólag az RQ alapján nagyon hamar átlépek az anaerob zónába, viszont nem történik semmi különös, ugyanúgy lehet tovább terhelni, a légzésszámom ekkor 35 volt percenként és 2,7 liter/légzés, pulzus 170. Felmentünk RQ 1,08-ig, ahol a pulzus 178 volt, a légzésszám pedig 42, de még korántsem értem el a határaimat.

Sajnos nem nagyon értettem amit a végén mondott valamiféle enzimről, amiből nekem állítólag jó sok van és ezért működök ilyen abnormálisan és azt tanácsolta vegyek többször levegőt:-).

A végén szúrás, savmérés 7,4.

Innen is köszönöm a Tanár Úrnak a vizsgálatot, és mindenkinek csak ajánlani tudom.

Üdv. a két Tamásnak is, szerintem nekik is tetszett.