2011. június 26., vasárnap

A maradék

Nem tudtam volna nyugodtan aludni, ha nem futom le azt a 16 km-t. Délután elállt az eső, felöltöztem és lenyomtam 4:46-ban. Most már jól vagyok :-)

2010 vs. 2011

Ezen a hétvégén szerettem volna egy olyan edzést csinálni, amit tavaly már csináltunk Szaszit-tal. Fertő-kör után 16 km futás. Kíváncsi lettem volna a különbségre, ha van egyáltalán. Pénteken sajnos a torkom fájt és egész nap az orromat fújtam, így a szombat helyett a vasárnapot céloztam meg. Vasárnap hajnalban 13 fok és eső próbált meg elbizonytalanítani, de ez már nem érdekelt. Nagyon kevés a hátralévő idő, ki kell használni ezeket a napokat. Persze az új nadrágban mentem, ami elsőre nagyon kényelmesnek tűnt. Meg is lepődtem, mert ebben azért nagyon kevés anyag felel a kényelemért. Az első 5 km alatt teljesen eláztam, így innentől már ezzel nem kellett foglalkoznom, túl voltam rajta. A tekerés jól ment. Nem tudom tavaly melyik fokozaton és milyen pedálfordulattal tekertem, de szerintem idén egyel kisebb fogaskereket használok hátul, a pedálfordulatom viszont talán egy kicsit csökkent, de sokkal nem lehet, mert a sebességem nőtt. Érzem is az erőt a lábaimban, ami igencsak fel tud villanyozni. Ez a kör, Soprontól megkerülve a tavat 117 km. Tavaly júliusban ehhez 3:58 kellett. Idén egy kicsit gyorsabb voltam. 3 óra alatt voltam 105 km-nél, majd az utolsó szakaszon a sok pofaszeles emelkedő hatására visszaesett az átlagom 33,5-re. 3:31 kellett.

A nadrág bevált, bár hosszútávon kényelmetlenebb, és vizesen igazgatni is kellett néha, ebben fogom Nagyatádon is tolni.

Az ezt követő futásról viszont lemondtam. Nem azért mert nem ment volna, hanem annyira átfáztam a szeles esőben, hogy nem akartam megkockáztatni egy újabb megfázást.