2011. október 15., szombat

Alvó sejt

Bár sport szempontból mostanában az életem jóval szegényesebb, mint mondjuk 6 hónappal ezelőtt, mégis úgy érzem, megérdemel pár sort a jelenlegi helyzet is. A legjobban találó jelzőt éppen a minap olvastam egy barát-blogon. Hétvégi koca sportoló vagyok.

Minden hét általában a hétfővel kezdődik. :-) Nálunk ez a leggyengébb nap, innen erősödik egyre jobban péntekig. Hétköznap szinte semmi sport nincs, bár szerdánként úszni viszem Noelt és jövő héttől talán Nonót is. Amíg a gyerekeknek edzés van én is úszom egy laza órát. Nem mérek, nem számolok semmit. Egy a lényeg, az előttem lévőt megelőzni. Így jó, így egészen más, sőt így bejön az úszás.

Bringa 0. Mindig elhatározom, hogy hétvégén bringázok, de valahogy mindig a futás győz.

Bizony a futás. Rászoktam. Hetente általában egyszer futok. Kb. 16 km a táv, de ma pl. 23,5 volt. A tempó mindig 5 perc alatt van, a mai 4:40 volt, múlt héten a rövidebb 4:30 alatti. Az erdőben más a helyzet, mint a vízben. Itt igenis számít az idő. nem szeretem, ha 5 perc felett van a tempó, azt sem szeretem, ha előttem futnak, még azt sem ha bicikliznek. Azt hiszem ez egy Ironman-nak amúgy is kötelessége, mármint mindenki mást megelőzni.

Valószínűleg a két futás közti sok pihenő miatt nem csökken a tempó, mindenesetre örülök neki. Annak pedig szintén, hogy úgy érzem sikerül egy bizonyos szintet tartanom. Nem érzem magamon, hogy eltunyultam volna, sőt. Ki merem jelenteni, hogy akár most is meg tudnék csinálni egy Ironman-t, és nem azért mert lenézem a távot, hanem mert bízok annyira magamban. Azt hiszem ez a sportmennyiség egyelőre stabil marad mindaddig, amíg el nem határozom a következő célt. Akkor viszont erről a szintről egy sokkal komolyabb felkészülés utáni sokkal jobb eredményt várok el majd magamtól.

8 megjegyzés:

 1. Én személy szerint örömmel olvasom, hogy a futás győz, illetve, ahogy látom leginkább Vasapu! Pokolian gyors vagy..., jó látni, hogy egy szint felett a kondíció nem nagyon esik vissza, még akkor sem, ha a prioritások épp átrendeződnek.

  VálaszTörlés
 2. Ezzel a két edzéssel hosszú ideig simán tartani tudod a szintet. A tempóért respect! :)

  VálaszTörlés
 3. Én is azt gondolom,hogy ha már valami ki lett alakítva belül és egy bizonyos kondíció szint megvan akkor az még "csak" szinten tartva is erős állapot.
  Csak szólj ha IM távot tervezel "home made" és én is ott leszek! :)
  A zene is KIRÁLY!!!

  VálaszTörlés
 4. Élvezni kell az egészet, ez a lényeg!
  Csak szépen, így tovább!

  VálaszTörlés
 5. Hogy van a család? :-)

  VálaszTörlés
 6. És itt van a megoldás kulcsa:-)

  VálaszTörlés
 7. Mi a helyzet? Liza baba növöget? Nagyon bealudt az a sejt! :))

  VálaszTörlés