2011. július 17., vasárnap

Vasi Vasapu

Végre egy triatlonverseny! Vasi Vasember Szombathelyen. Sajnos az elmúlt két hét alatt jópár órára rúgott az alvás, illetve edzésdeficitem, de azért lelkesen készítettem a cuccaimat szombat reggel. Szép időnek ígérkezett, bár az már látszott, hogy nem lesz elég meleg. Sony, Anikó és Emőke jöttek szurkolni, mint pom-pom lányok, Szaszit pedig már reggel az indulásnál nagyon elemében volt. bepakoltunk és indulás. Teljesen nyugodtak voltunk a rajtszámfelvétel miatt, mivel mind a ketten időben előneveztünk és a pénzt is időben utaltuk. Ráadásul tavaly elég nagy bonyodalom volt a kígyózó sor miatt, tehát idén biztos odafigyeltek erre, hiszen mégiscsak a versenyzőkről szól ez a nap.

Tévedtünk! Mikorra odaértünk kb. 25 m-es sor kígyózott az egyetlen!!! asztalhoz, amelyiktől tovább lehetett jutni a másik kettőhöz. Az előnevezettek és a helyszínen nevezők is ugyanabban a sorban álltak. Sipivel is itt találkoztunk. Felajánlotta, hogy álljunk be hozzájuk, de nem vitt rá a lélek. Inkább szitkozódtam. Felváltva vártuk ki a sorunkat, majd mikorra végre sorra kerültünk kiderült, hogy én. nem is vagyok az előnevezettek listáján. Az ügyintézők nagyon segítőkészen tárták szét a karjaikat, mondván Ők nem tudnak segíteni. Megkerestem a az egyik rendezőt, aki elhitte, hogy velem levelezett és miután kitöltöttem a nevezési lapot már meg is kaptam a chip-emet. Rajtszám már nem jutott. A rajt persze csúszott, nem számítottak ennyi versenyzőre. Megnéztem, 64-el voltunk többen. …

Olyan ez, mint amikor a december közepén leesett 5 cm hó megbénítja az országot, mert mindenkit váratlanul ért. Ezek után a pocakos úriember által büszkén hangoztatott tény, miszerint ez Magyarország legrégebbi triatlonversenye, már kissé komikus volt számomra.

A rajtot nem bonyolították, megszólalt a rajtpisztoly, aztán ennyi. Innentől viszont már csak a verseny érdekelt. A vízben sok volt a bunyó. Szinte végig olyan volt, mint Gyékényesen a rajtnál. A fordítóknál kissé bedurvult a helyzet, de nem érdekelt. Próbáltam a lehető leggyorsabban úszni, szerettem volna 30 perc körüli idővel végezni, bár ez mellúszásban nem egyszerű nekem. Valahogy mégis sikerült. 29:19-et mértem, aminek nagyon örültem. Ezután következett egy igen lassú depózás. 3:25 lett, amiből fél perc azzal telt el, hogy a vizes felsőtestemmel beszorultam a bringás felsőmbe. Király érzés volt. Irány a bringapálya! Nem akartam sokat szarozni, belekezdtem rendesen, ahogy bírtam. Nem ért meglepetés, amikor sorra mentem el a rendesen úszó mezőny mellett, ez mindig nagyon tetszik. A városban haladva, kb. 2-3 km környékén egy Suzuki szerencsétlenkedett előttem. Hol gázt adott, hol fékezett, azt sem tudta, hol van. Jobbról előztem ki majd irány tovább lefelé. Feltűnt, hogy milyen régóta nem előztem már senkit, ez gyanús lett, elbizonytalanodtam, vajon jó helyen vagyok-e. Visszaforduljak? Előre tovább? Hol vagyok? A K@rva életbe!!! Visszafordulok! Irány fel! Mikor visszaértem, akkor láttam, hogy valószínűleg pont a Suzuki előzésekor takarta a rendezőt. Újból elkezdtem ugyanazokat előzni, akiket egyszer már magam mögé tettem, ez nagyon nem esett jól. Elég szeles volt a pálya, de jól haladtam, néha megkérdeztem hol tartunk, mert az órám nem működik. Szaszit kb. a 30. km-nél ment el mellettem, aztán láttam végig magam előtt, de utolérni nem igen tudtam. Nagyon ment, pedig szerintem én sem mentem lassan. Az eltévedésemmel együtt, ami szerintem kb. 1,5-2 km lehetett 1:06-ot mértem. Aztán az eddigi legjobb depózásom jött. Úgy ment, ahogy kell, 1:21 lett. Irány a futópálya. Négy kör a tó körül. A cél 5cpercen belül lenni km-enként. Az első kör kissé nehézkesen indult, de folyamatosan egyre jobban éreztem magam. Sipi jött mögöttem, szépen, egyenletes tempóban haladtunk. Közben előzött Vili 3:30-as tempójával és robogott a 2:04!!!-es eredmény felé. A harmadik körben döbbentem rá, hogy tulajdonképpen milyen jó is egy triatlonverseny, hogy mennyire jó itt futni a napon, egy kicsit szenvedni, látni másokat szenvedni, benn e lenni. Olyan jó volt, hogy azon gondolkodtam lassítok, hogy tovább tartson. Persze nem tettem. A negyedik, utolsó körben tempót váltottam és 1:29-nél értem célba.

A kategóriámon belül az első fele végén helyezkedem el, mégis elégedett vagyok az eredményemmel. Az úszás meglepően jól megy, a bringa se rossz, a futással pedig szintén semmi bajom sincsen. Valószínűleg egy-két perc bennem maradt a fáradtság, ill. az eltévedés miatt, de így is sikerült 2:30 alatt végeznem. Ez rendben van. Szaszit idén nagyon kemény. Ennél sokkal melegebbnek kellett volna lennie, hogy esélyem legyen utolérnem. 4 perces tempót futva 2:20-al végzett. Tavaly ezt a verseny 2:35-el fejezte be, akinek van kedve kiszámolhatja, idén mennyit megy majd Nagyatádon:-) Sipinek és Dávidnak is gratulálok, bár Dávidot csak a rajt előtt láttam. A pom-pom lányainknak pedig külön köszönet a szurkolásért!

A következő állomás Nagyatád, kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak!

Üdv.: a 105-ös

14 megjegyzés:

 1. Gratulálok, nagyon szép eredmény!
  Tavaly ott voltam én is, az úszáson mentem mint a meszes (166-os pulzussal szálltam ki a vízből) és csak fél perccel tudtam jobbat a mostani idődnél. Mellben ez igen szép teljesítmény! A pálya egyébként nincs 1500m, de ez nem von le semmit. A bringa és a futás szintén kitűnő lett, láttam a futás utolsó körbén még gyorsítottál is!

  Szaszit nagyon ment, már az élbolyhoz közelít, gratula neki is!

  Nekem tavaly nagyon tetszett ez a verseny, még biztosan indulok rajta, de úgy látszik a szervezéssel minden páratlan évben felsülnek! Tavaly jó volt, de tavalyelőtt még nagyobb botrány volt! :)

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok Nektek!

  Reményeim szerint, jövőre már én is ott leszek a rajtnál. :)

  VálaszTörlés
 3. Lelketlen Cyborg2011. július 17. 14:14

  Gratulálok!
  Jót mentél!Kemény vagy!

  VálaszTörlés
 4. Ivan Grasso: Köszi. Én is úgy tudom, hogy tavaly rövidebb volt az úszás, Vilit meg is kérdeztem, de szerinte max 100 m lehetett a különbség.
  szaszit tavaly is megszívta, akkor is hosszú volt a sor, még chip sem jutott neki, nemhogy rajtszám...
  Ennek ellenére még biztosan ott leszek párszor.

  Schwarczi: Köszönöm. Remélem a jövő évedet tényleg sikerül szépen összeraknod. Megérdemelnéd.

  Lelketlen: Köszi, majd Nagyatádon kiderül, mennyire vagyok kemény.

  VálaszTörlés
 5. Vasapu: Gratulálok, szerintem jól hangoltál. Meg volt a "megfelelő" számú kellemetlenség is..., mikor profinak neveztelek, akkor többek közt arra gondoltam, hogy milyen jól kezeled ezeket az igencsak bosszantó helyzeteket, mint ami a nevezésnél volt, meg amikor rossz irányba mentél... Persze, nyilván saját érdeked, hogy jól kezeld, szóval muszáj jól kezelni. :-)
  Szaszit-nak külön gratuláció!!!
  Amúgy gondolom, mindenképpen 12 órán belüli időt tervezel, a kérdés bennem csak az, hogy mennyivel belülit....

  VálaszTörlés
 6. Szép sebesség, kiváló idők!
  Az "eltévedés" miatti + táv pedig már előrevetíti a belső hangoltságodat! Kívánod a távot:-)

  Az úszóidő nagyon szép és jól támogatja a tervezett idődet.

  Ez a hosszú sorok triatlonos országa. Megtanultam Kiskörén.

  Gratula neked VASAPU.
  MÁR CSAK 12 09 21!!!

  VálaszTörlés
 7. Hűha! Mit (t)ettetek Ti Sopronban idén a felkészülés során? Nagyon jól mentél és Szaszit is kirobbanó formában van! Látod, az elmúlt hetek nem romboltak, nem kell parázni! Na, már csak pár nap és jöhet a Vangelis:)

  VálaszTörlés
 8. Keményen nyomtátok!
  Dávid 2:23-t ment, rosszul mondtam, mikor beszéltünk.
  Jó kis házibajnokság lesz Nagyatádon :-))))

  VálaszTörlés
 9. Gratula innen is Vasapu és Szaszit! A becsekkolástól eltekintve jó kis verseny volt. Sikerült mindenkinek odatennie magát és jó eredményeket elérni. Nekem pont kapóra jött, hogy a futópálya első körében értél utol, mert nekem nagy segítség volt mentálisan, hogy 3 körön keresztül diktáltad a tempót. Nekem csak arra kellett figyelni ,hogy tartani tudjam a lépést. Ezért külön köszönet:)
  Üdv

  Sipi

  VálaszTörlés
 10. Lelketlen Szájborg :)2011. július 22. 1:22

  Tök sz@r,hogy pont most nincs időd írni :( a meló és egyebek miatt.
  Lájkoltam mindig is a bejegyzéseidet de azért ilyenkor IM közeledtével főleg :)

  VálaszTörlés
 11. Norbi! Mivel a nagy napon nem leszek itthon, illetve net közelben se nagyon, így most kívánok sok-sok erőt és éberséget a versenyre, és azt, hogy elégedett legyél Magaddal a végén!!!
  Nem tudom, Te mit vársz most magadtól időeredmény tekintetében, mindenesetre én megcélzom Neked a 11 óra 45-ös célidőt!
  Hajrá Norbi!

  VálaszTörlés
 12. Ne viccelj, milyen 11:45-ös célidö:-)
  Én sokkal rosszabbakat mentem edzéseken, mint Norbi, és röhögve lett 11:40-em.
  Szerintem, ha nem szúrja el a frissítést, akkor 11 óra alatt megy, de a 11:15 az tutti:-))

  VálaszTörlés
 13. Lelketlen Szájborg :)2011. július 23. 11:42

  Ha nem 11 óra alá akkor ...

  VálaszTörlés
 14. :D
  pudingman: Lehet, igazad van, de nem akartam túl nagy terhet nyomni rá...
  Meg ha nem lesz min. 35 fok árnyékban (ami ott nincs, tehát 45 napon), akkor úgy gondoltam, hogy "csak" egy bő fél órát javul tavalyhoz képest.
  Bár, ha még a "no cigi" faktort is beleveszem, akkor levehetünk még egy fél órát! :-)
  Hajrá Norbi!

  VálaszTörlés