2011. február 11., péntek

Még nem megy

Ma úgy indultam reggel az uszodába, hogy leúszok egybe 500 m-t. Hát nem jött össze. Nincs mit szépíteni, 8 hossz után megálltam. Ez 266 m, ráadásul a tempóm is annyira belassult, hogy a vége 7 perc lett. 7 perc!! Vicc. Hogy a francba lehet 7 perc bármitől elfáradni? Ráadásul úszástól…

Hozzáteszem, hogy elég fáradt voltam így a negyedik úszónapon, tegnap megint dombozós edzésem volt, de akkor is. A legrosszabb pillanatok forduláskor vannak. Minden egyes elrugaszkodás után ismét meg kell találnom a légzés ritmusát, aztán mire megvan, megint fordulhatok. Pedig gyorsulok egy hosszon, néha tök jól megy (magamhoz képest), de ez a 15 hossz ma kifogott rajtam.

Jövő héten újra nekivágok.

Délután Ironsün-nel futottunk egyet a Fertő mellett. Jobban esett, mint egy kv. :-)

9 megjegyzés:

  1. A hangsúly természetesen a 'még'-en van! Menni fog!
    Arra volt időd, energiád közben, hogy gyakorold az "igazi" gyorsot, vagy egyelőre a "kivárásos" megy?

    VálaszTörlés
  2. Talán elég lenne max 200akat úszni egyben- többször, pihenővel(kb. 60sec). vagy közte 1 hossz mellel.
    ja és persze nem kivárásosan....

    VálaszTörlés
  3. Nyilván lesz még sokkal jobb is, és júli 30-án szépen végigtolod az egészet gyorsban, de addig is betehetsz bármikor egy-két hossz mellet ha úgy érzed.
    Nálad az a jó, hogy mellben is elég gyors vagy, ezért ha Atádon beüt valami és mellre kell váltanod nagy baj akkor sincs! Kitartás!

    VálaszTörlés
  4. Laciii: Igen, még.
    Próbáltam, de nem megy, inkább az 500 m-rre próbáltam koncentrálni, de az sem ment. Van ilyen.

    Gondolom Vili: Ezt meg fogom próbálni. Jövő hét a 200-aké lesz.
    A kivárásost még biztos nem fogom hanyagolni, mert csak úgy megy. Ha így menni fog a terv szerinti időm február végére, akkor lehet, hogy Nagyatádon is "stílusgyakorlatban" fogom letolni a távot. Meglátjuk.

    Ivan Grasso: Talán még van elég időm a fejlődésre, szeretném az egész távot TI "gyorsban", mert az 1:20 csak akkor lesz meg. Köszi, kitartás egyelőre van. :-)

    VálaszTörlés
  5. Menni fog!
    Egyszer csak majd "magától" átlendülsz és tudsz folyamatosan úszni gyorsban.Nálam ez így történt,Tepó szerint sokaknál gyakran előfordul.
    Edzeni kell tovább,minden okés lesz!

    VálaszTörlés
  6. Cyborg: Szinte szó szerint ezt mondta az előbb Öregbaka.
    Biztos igazatok van:-))

    VálaszTörlés
  7. Szerintem sem lesz gond azzal. De tényleg nyomjál néha közben mell, vagy hátúszást. Ugyanúgy fejleszt, sőt, jobb ha néha más izomcsoportokat is megdolgozol.
    "A legrosszabb pillanatok forduláskor vannak. Minden egyes elrugaszkodás után ismét meg kell találnom a légzés ritmusát, aztán mire megvan, megint fordulhatok."
    Cigivel hogy állsz? ;-) Ja, és a TI-s úszásnál nem hiába van kivárás, jobban odatudsz figyelni a légvételre, több oxigénhez tudsz jutni közben...
    Nyomjad szépen tovább, meg lesz az eredménye!

    VálaszTörlés
  8. Tepó: Biztos nem segít a cigi, de nem amiatt esek ki a ritmusból, egyszerűen nem fújok ki elég levegőt a víz alatt és ezért nem tudok elegendő frisset beszívni. Gondolom.
    Gyakorolni kell, gyakorolni kell...

    VálaszTörlés
  9. Vasapu: Igen, ha nem fújod ki a vízben, akkor nem is tud olyan gyorsan beáramlani. Pedig ez a lényeg... amint fordulsz, és nyílik a szád, már magától kéne beözönleni a friss (klóros, de nem nikotinos) levegőnek :-))

    VálaszTörlés