2011. január 13., csütörtök

Gyerünk, gyorsabban!!

Furcsák ezek a korai úszások. Hajnalban, amikor ébreszt a telefon nem tudok logikus magyarázattal szolgálni magamnak, hogy miért is kell most felkelnem. Egy dolog miatt indulok el mégis, Szaszit-tal megbeszéltük. Aztán van még egy nem túl rózsás pillanat, amikor beleugrom a vízbe. Utána már minden ok., de addig… Ma is a gyorsúszástanulás volt a cél. 1 hossz mell után 1 hossz gyors gyakorlatilag folyamatosan. Egyelőre a mell gyorsabb, mint a gyors, de ez remélem hamar megváltozik. Mindenesetre a vízfekvésem már kezd alakulni.


Futások is rendben mennek, 81 kilinél tartok.

Valamelyik nap az Endomondo-n láttam, hogy Szaszit éppen fut. Rájöttem, hogy ilyenkor lehet írni szöveges üzenetet Neki,amit a telefon rámond a fülére akár az erdő közepén. Ő először azt sem tudta mi az, csak amikor gyorsabb haladásra bíztattam, akkor döbbent rá, hogy ki lehet az.

Szerintem vicces dolog:-).

9 megjegyzés:

  1. Az úszást tekintve: mintha magamat olvasnám! Fú de utálok reggel beugrani a vízbe. :)
    Javaslom a bólya és egyéb eszközök használatát, sokat gyorsítanak a folyamaton.

    Ez az Endomondo nagyon komoly (és akik használják azok is... ilyet láttamm pl: xy is out running, so far SHE has tracked 6.1km in 18:56). Milyen technika kell hozzá?

    VálaszTörlés
  2. Myke: Igen, szinte érthetetlen, hogy mégis beugrunk:-).
    Kézellenállást ma használtam, nekem az egyelőre elég asszem.

    Az Endomondo-n tényleg vannak durva arcok. Most megy egy verseny, hogy ki mennyi kalóriát éget el januárban. A nyertes kap egy BlackBerry-t. Az első 42000-nél tart!!! Én kb. 500. vagyok a kis 6500-ammal:-).

    Nekem X8-as Sonyericsson telón, Android-on fut, de Szaszitnak Nokián is ugyanolyan jó. A lényeg, hogy legyen benne gps és net. Folyamatosan online, úgyhogy fixdíjas előfizetés javallott.
    Nekem nagyon bejön, Szaszit pl. most indul futni, lehet, hogy egy kicsit megint meghajtom :-).

    VálaszTörlés
  3. Próbáljuk a jó oldalát nézni a dolognak. (Persze ez csak akkor megy ha van olyan egyáltalán.)
    Néhány éve volt egy olyan időszak mikor reggel tudtam csak úszni. Én is csak egy jó dolgot fedezetem fel ebben. Ez pedig a kötelező borotválkozás és a frissesség!
    Hihetetlen jó a medencéből kiszállva, forró zuhanyzás után közvetlenül borotválkozni.

    Myke-nak igaza van! Használd a bóját! Főleg akkor mikor éppen utálod az egészet:-)

    Persze ez sem segít mindig! Mostanában egy gyerek úszó szakosztály edz az uszodában éppen akkor mikor én is nyelem a vizet. Az kemény amikor 8-9 éves gyerekek lazán legyorsulnak és úgy elmennek mintha szembe jöttek volna:-)
    Ilyenkor aztán dughatok én bóját mindenhová:-), semmi sem segít.
    Már felajánlották, hogy megtanítanak úszni, mert azt a vergődést, amit én bemutatok nem bírják nézni:-). Imádom Őket!

    VálaszTörlés
  4. Öregbaka:A jó oldala...hmmm. Azon kívül, hogy szükségem van az edzésekre a gyorsuláshoz talán az, hogy amikor otthon ébresztem a családot én már túl vagyok az úszáson. Ez jó érzés, és így az időt sem Tőlük veszem el. Meg persze hosszabb a nap, és ez is jó.

    Bólyát még nem nagyon használtam, de legközelebb kipróbálom.

    El tudom képzelni a srácokat, ahogy "diszkréten" ugratnak... na de mi sem voltunk mások:-).

    VálaszTörlés
  5. Imádom Őket! Jófejek egyébként. A vicc az egészben az, hogy Ők komolyan hiszik, hogy tudnak a technikámon javítani és közben lelkesen mutatják hogy így húzzam és a karommal így csináljam. Persze a végén jót röhögünk közösen. Persze mindig rajtam:-)

    VálaszTörlés
  6. Öregbaka: Mit szólnának akkor az én "technikámhoz" ? :-)))
    Ma reggel láttunk úszókat, akik csak lábtempóztak. Nem bírtam tartani a tempójukat, pedig én karral is húztam. Ki érti ezt?
    Szerintem az úszók sávja valahogyan mindig lejt, csak így lehetséges.:-)

    VálaszTörlés
  7. Vasapu! Jegyezd meg a lábtempósokat, ők lesznek azok, akiket a Gyékényes vége táblánál már letolsz mindjárt a bringa elején:)

    VálaszTörlés
  8. Nem ismerem az endomondo-t, de ezek alapján óriási cucc!

    Egyébként olyan nem lehet, hogy valaki bringán utaztatja a telóját, közben beírja, hogy éppen futok, csak hogy sokkolja a többi user-t a 3 perces kilikkel, meg 40 ezres kalóriaégetéssel?

    VálaszTörlés
  9. Ironsün: Attól tartok, ezek tekerni is tudnak. :-)

    Ivan Grasso:Tényleg az, próbáld ki!
    Le sem tagadhatnánk, hogy magyarok vagyunk, nekem is ez jutott eszembe először. :-)))

    VálaszTörlés