2010. szeptember 16., csütörtök

INSOMNIA

A versenyt Csillebércen, a volt úttörőtábor terültén kerül megrendezésre és Európa Kupának minősül. Idén kb 120 csapat ( 1 csapat 4-6 fő), 20-25 nem teljesen normális duó és 30 teljesen nem normális solo indul és teker 24 órán át.


2009-ben 2 héttel a verseny előtt, hirtelen felindulásból neveztünk Rogival. Mindketten előtte nem sokkal vettük bringáinkat és még egyet szerettünk volna versenyezni abban az évben. Hamar kiderült, hogy ide nem csak új bringa kell. Kellett volna bringás cipő, bringás nadrág, energiaszeletek és legfőképpen erőnlét. Nekünk egyik sem volt meg és a 20-22 induló duóból asszem a 15.-ek lettünk 47 körrel.

Már hazafelé elhatároztuk, hogy 2010-ben ismét ott leszünk és megmutatjuk, mit is tudunk valójában.

Idén persze már most minden be van tárazva. Egy táska gél, szeletek, Maltovit, cipő, gatya rendben és talán az erőnlét is eléri azt a szintet, amivel érdemes elindulnunk.

A pálya egyébként nem hasonlít egy mountain bike maratoniéhoz, inkább egy XCO pályára, amit az olimpián is nyomnak. Egy kör tavaly 4,1 km volt és 100 m szint volt benne. Nincsenek hosszú egyenesek, sőt rövidek sem. Van egy épített 2,5 m magas híd, a pálya pedig tele van 20-30 cm magas ugratókkal. Rengeteg csiki-csuki a fák között, egy rövid aszfaltos rész és a verseny központi részén murva. Ez a középső része a pályának éjjel ki van világítva, itt mennek a koncertek, itt van a kivetítő és itt megy éjfélkor a tűzijáték is.

Az éjszaka elég izgalmas. Fejlámpákkal tekerünk a tök sötét erdőben, még szerencse, hogy addigra megtanuljuk a pálya minden egyes gyökerét, kövét.

A szabályok szerint duóban bármikor lehet váltani, ezt ránk bízzák. Mi úgy tervezzük, hogy nappal 1,5 – 2 óránként, éjjel pedig 2 – 3 óránként adjuk egymásnak a chipet.

Rogi már szombat reggel ott lesz a helyszínen és próbál minél jobb helyet találni a nyugágyainknak, cuccainknak. Én pedig szombat délelőtt érkezem Sony-val. Idén Rogi kezdi meg a versenyt pontban 12:00-kor, mivel legutóbb én nyitottam.

Terv? Sajnos nem nagyon tudom számokban kifejezni az elvárásaimat. A duó mezőny első felében szeretném tudni magunkat mindenképpen. Tavaly asszem 100 kili körül tekertem, idén jó lenne legalább 150.

10 megjegyzés:

 1. Ezek igen kemény tervek... az éjszaka az nagyon brutálnak és izgalmasnak hangzik :)

  VálaszTörlés
 2. Jól hangzik! Ha minden jól megy, a szurkoló tábor is ott lesz ;-)

  VálaszTörlés
 3. A refrén a fontos:
  http://www.youtube.com/watch?v=sliAmHi8nxI

  VálaszTörlés
 4. Kombinat: Végigtekerem a nászéjszakádat, te se sokat pihenj!! :-)))

  Myke: Tudom, hogy sok a 150, ráadásul eső is előfordulhat, de 80 kili mégsem lehet cél. Igen az éjszaka durva, de igazán a hajnal kemény.

  Tepó:Kár, hogy nem tudtalak rábeszélni, de ha kijöttök, jövőre nevezni fogsz, az tuti.

  Ironsün: Sosem gondoltam volna, hogy egy Republic szám nekem tetszhet, de ez így bejön. DDD

  VálaszTörlés
 5. Mit is mondhatnek? Ez az ev neked nem a sikertelen probalkozasokrol szolt! Nehany honap felkeszulessel IM lettel. Nehany nappal ezelott ott futottal fel, ahol sokan meg gyalogolni sem mernek! Ennek megfeleloen azt gondolom sikerulhet a celkituzes teljesitese. Sajnos megint nem leszek ott. Ez az ev nekem errol szol.
  Ujra csak azt kivanhatom neked: Talald meg most is azt, amit keresel...

  VálaszTörlés
 6. Emiatt írtam, hogy a refrén a lényeg:) Hajrá és tényleg ott leszünk!

  VálaszTörlés
 7. Bakker, egy bő hónapon belül 3 ilyen verseny, ez a nem semmi. Ez még önmagában is combos, de egy IM meg a Rax után...hihetetlen, amit művelsz.

  VálaszTörlés
 8. ez nekem elég őrült versenynek tűnik.de hát melyik nem az?;)
  közben alvás off?vagy pihenőidőben azért van valamennyi?
  hajrá!kemények legyetek,mint a Rolling Stones!

  VálaszTörlés
 9. Öregbaka:Köszi. Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni, viszont gondolom lassan már az alapozást kezded a 2011-08-13-ra. Ott mindenképpen összefutunk, de remélem előbb is.

  Ironsün: :-)

  Laci79: Szerintem idén ez lesz az utolsó, aztán kicsi pihi után alapozás kezdődik egy "igazi Ironman+-re.

  Droid: Jól látod:-). Aludni próbálunk majd persze, éjjel azért is hosszabbak az etapok.
  Kemények leszünk, pont mint a Rolling Stones.

  VálaszTörlés