2010. július 21., szerda

Megérzés

Ma nem szerettem volna semmit sem edzeni. Aztán délután már másképpen gondoltam. Kitaláltam, hogy futok 24 km-t. 30 fok még biztos volt amikor elindultam. Nem vittem magammal vizet, mert Sonyval úgy beszéltük meg, hogy a gyerekekkel utánam jönnek és majd Ők adnak . Ott is voltunk mindannyian a megbeszélt időben. Ittam, leöntöttem magam, minden ok. volt. Imádom a Fertőre vezető vízszintes nyílegyenes utat. Rákostól a tóig 3 km, ez az egyik kedvenc részem. A vízparthoz érve gyorsan bevizeztem a sapkámat és irány vissza. A szurkolóim az út végén voltak, így lett volna még egy ivásom hazáig. Nem lett.

Sony megkért, hogy száljak be a kocsiba és menjek velük haza, mert rossz érzései vannak. R endben, elindultunk kocsival. A házunk elé érve a szomszéd hölgy állt a kapunk előtt falfehéren. Kérdeztük, mi újság? - A nappalimban van egy kétméteres kígyó! Átmentem, Démont is vittem, gondoltam majd Ő elkapja. Kértem egy kapát azzal lopakodtam egyre beljebb a házba a nappali felé a ház urával mögöttem.. Ez eléggé félelmetes volt, mert nem tudtam, honnan számíthatok támadásra. A nappaliba érve a szekrény mögül egy oda nem illő barna foltot láttam meg. Közelebb érve megnyugodtam, most már tudom, hogy hol van. Elkezdtem a szekrényeket elhúzogatni és a két szekrény közül egyszer sikerült is belevágnom a kapát, de elmenekült. Viszont azt láttam, hogy nem egy 50 cm-es állattal volt dolgunk. Időközben egy osztrák szomszéd is jött segíteni, így már hárman voltunk + Démon (aki folyamatosan csak simizést igényelt). Végül az újdonsült segítséggel kikaptuk a dögöt és lapáttal próbáltuk ösztökélni, hogy veszítse el a fejét. A járólapon ez nem ment, úgyhogy kivittem és baltával levágtam a fejét.

Nem tudom mi lett volna ha Sonyék hazajönnek és pedig még valahol az erdőben futok, de jobb volt ez így. Hallgatni kell a megérzéseinkre és egymáséra is, még ha nem is logikusak. Ha azok lennének nem megérzésnek hívnánk Őket.
Ui.: 15 km - 1,20 - avg hr 162

17 megjegyzés:

  1. Ez nem semmi, izgalmas levezetésed volt, hallod-e! Gratula a helytállásért! Megnézettétek utána a dögöt? Képről nem nagyon ismerem fel, milyen lehetett! És egyáltalán hogy kerülhetett oda? Ironsün

    VálaszTörlés
  2. Ironsün: Megnézettük a gyepmesterrel, azt mondta, hogy erdei sikló. Állítólag ilyen nagyra csak az nő meg (150 - 160 cm). Nem túl messze lakunk az erdőtől, talán csak idetévedt.
    Egyébként az osztrák meg biztosra mondta közben, hogy mérgeskígyó, neki voltak pitonjai is, nem tudom melyik az igaz. Én mindenesetre eléggé be voltam parázva.

    VálaszTörlés
  3. ironsün: Egyébként jól haladsz az edzésekkel? 3 hét múlva indulás :-)

    VálaszTörlés
  4. tyűha, szép "kis" dög! Ilyenre nem szívesen lépnék az erdei futás közben :-)
    na meg a vízben sem találkoznék vele...

    VálaszTörlés
  5. Tepó: Vízben? ÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHH

    VálaszTörlés
  6. Vasapu: haladok az edzésekkel, de már bejött a stresszfaktor. Kicsit kezdek parázni, de most ez az edzésmunkára pozitívan hat. A soproni közös edzés még nincs lefújva részemről, de csak futás fog beleférni, mert bringát nem nagyon tudok vinni, ha munkaügyben járok arra. Majd szólok még emiatt!
    Tepo: jó a blogod és csábító a vasárnapi edzés, csak a családi béke kedvéért hazautazunk Zalába, így én nem tudok sajnos veled tartani, pedig jó lenne társaságban menni, kicsit unalmasak már a magányos túrák. Ironsün

    VálaszTörlés
  7. Ha sikló ha nem szerintem is le kell vágni, ha már betolakodott a saját vadászterületre!

    :)

    Kemény story.

    Myke

    VálaszTörlés
  8. Ironsün: A parázás ilyenkor a kötelező rossz, szerintem még 15. alkalommal is van.
    Futhatunk is, mikor jársz erre?
    Mindig egyedül edzeni..., azért néha nehéz lehet.
    Nekünk Szaszittal szerencsénk van, de azért durva, hogy a blogon ismerkedtünk meg pedig kb 150 m-re lakunk egymástól.
    Tepóval én is mennék, -bár némi előnyt kikövetelnék magamnak- de nekem túl messze van.

    VálaszTörlés
  9. Myke: Az osztrák először azt mondta, hogy engedjük el.
    Megmondtam neki, hogy én ki fogom végezni.
    Egyébként azon is eltűnödtünk, nem-e tőle szökött meg. Akinek voltak kígyói...

    VálaszTörlés
  10. Vasapu: rossz egyedül, az biztos, főleg a bringa! És szerintem - főleg bringán - fejlődni is nehezebben lehet a magányban. No de nem baj, Atádon is egyedül kell megcsinálni:) Jövő héten vmelyik hétköznap megyek arrafelé, hétfőn tudom fixre a napot. Bár a kígyós sztorit olvasva még meggondolom, hogy szeretnék-e felétek futni? :)

    VálaszTörlés
  11. Ironsün: Gyere csak, lefutunk a tóig vagy a Muck-ra fel. Amelyik Neked szimpatikusabb, bár a hegyekben meg sok a medve :-).

    VálaszTörlés
  12. Vasapu: Igazi adrenalin flash lehetett ez a "kígyóügy". Olvasni sem volt akármi, hát még átélni. Fogd fel úgy, hogy ez is része a felkészülésnek. Egy ironman-en sok minden megtörténhet, amiket kezelni kell. Te kezelted. Jól reagáltál a váratlan helyzetre. :-)

    VálaszTörlés
  13. Laci79: Gondolod beírhatom az edzésnaplómba is?
    07-22 Kígyóval közelharc, majd lefejezés. Elégetett kcal: 420, idő: 43 perc, avg hr: 180 :-))

    VálaszTörlés
  14. Tényleg: pulzusmérő fent volt még rajtad az akció közben? Ironsün

    VálaszTörlés
  15. Ironsün: Tényleg, rajtam volt :-)))
    Viszont már nem jegyezte meg, mert a stoppert leállítottam :-((

    VálaszTörlés
  16. Kár. :-( Tényleg kíváncsi lettem volna, hogy milyen pulzussal nyomtad le a szörnyet. :-)

    VálaszTörlés
  17. Vasapu: Örülnék, ha írnál arról, hogy mit és hogyan edzel mostanában...

    VálaszTörlés