2010. július 27., kedd

A vége felé

Elmaradtam a blog írásával, de nem az edzésekkel. Csütörtökön Szaszittal tekertünk egy Lutzmannsburg-ot (70 km) szép hullámos útvonalon. Szombaton pedig egy kombit találtunk ki magunknak. Reggel 7 helyett 8-kor indultunk megkerülni a Fertőt. 30-40 km/h-ás szélben vágtunk neki és a tó keleti részén szerintem még erősebb is volt. Eddigi legjobb 15 km-emet is itt produkáltam, de szerintem Szaszit is. Hátba csapott egy sík részen a szél és csak tekertünk. 46 – 54 km/h között ingadozott a sebességünk. Isteni volt, jó lenne ezt hátszél nélkül is produkálni. Persze megfizettünk érte már előtte is, de utána a magyar rész különösen kemény volt. 117 km-t tettünk meg 3ó58 alatt. Utána átöltöztünk aztán elfutottunk Fertőrákosig, meg vissza. 16 km volt 5,10-es kilikkel. Nagyon jól esett végig. Utána lomtalanítás, kertészkedés otthon.

Nem fáradtam el! Ráadásul asszem megtaláltam számomra a legjobb kaját is a bringára. Lekváros zsemléket ettem menet közben, óránként egyet. Szinte újratölt, érdemes kipróbálni, az NDK-sok is ezt ették állítólag, hogy még mit vettek be mellé azt nem tudom, de már ez is működik.

Szóval kb. idáig terveztem a komolyabb edzéseket. Innentől már csak rövidebb etapok lesznek, habár még a héten lehet, hogy futok egy 30-ast is. Ja, és elmegyek úszni is egyszer, mégis csak pofátlanul keveset edzettem erre számra. Szerintem egész évben összesen kb. 5 km-t.

Úgyhogy a munka javát elvégeztem, most már a finomhangolásé lesz a főszerep az edzéseken. Sony kiszámolta nekem, hogy mennyi idő alatt érek be. 1 órával optimistább az én verziómnál. Nagyon kíváncsi vagyok már. Remélem jó meleg lesz.

6 megjegyzés:

 1. Kedves Vasapu!

  Az NDK-s sportolókat teherbe is ejtették, hogy jobb legyen a teljesítményük. Persze lehet, hogy csak a nőket. Azért ne vegyél át minden régi stratégiát. Vagy legalább ezt ne!

  Üdv.

  VálaszTörlés
 2. Csizka: :-))))
  Nem fogom, maradok a férfi módszereknél.

  VálaszTörlés
 3. Vasapu: Ezt a teherbeejtős módszert én is hallottam az NDK-s úszónőknél. Súlylökésben meg Heidi Krieger-ből Andreas Krieger lett... No, de egyrészt nyilván nem a lekváros kenyértől, másrészt a férfiból nővé válás kevésbé volt gyakori, szóval nyugi. :-)
  Én is kipróbálom a lekváros kenyeret. Mi baj lehet?! :-)
  Jó kis menet lehetett ez a szombati.
  Most az utolsó bő két hétben elsősorban az intenzitásból veszel vissza, vagy a távból? Gondolom mindkettőből, csak érdekelne, hogy a formába hozás meg a rápihenés hogyan is működik.

  VálaszTörlés
 4. Laci79: Inkább a távok hosszából veszek vissza, bár holnap még futok egy hosszabbat. Igazából azt az érzést kell elérnem, mint a maratonom előtt, hogy úgy érezzem, keveset edzettem és nem tudok mit kezdeni magammal. Az bevált.
  Konkrét tervem még nincsen, az érzéseimre hallgatok, persze hozzáigazítva a tanácsokhoz amiket kapok, kaptam taőasztalt kollégáktól.
  A cél, hogy "harapós" legyek:-).

  Tippeljél Myke-nál!

  VálaszTörlés
 5. Vasapu: Éppen a tippemen agyalok. :-) Csak Rád és Witch-re fogok/tudok, a többiekről még annyit sem tudok, mint rólatok.....

  VálaszTörlés
 6. laciii79: Ilyenkor célszerű egyre rövidebb távú kicsit pörgősebb edzéseket végezni, de kemény szétsavazásba már nem szabad belemenni.

  VálaszTörlés