2010. május 7., péntek

Házi Olimpia

Mivel még soha nem triatlonoztam és nem élesben szeretném kipróbálni hogyan is kell, kitaláltam magamnak egy kis edzést. Felmegyek egyik reggel az uszodába és leúszok 45 hosszt, az 1500 m. Miután végeztem rögtön bringára pattanok és tekerek 40 km-t, majd amikor ez is megvan futok egy tízest. Igen ez pont az Olimpiai szám. Kíváncsi vagyok azokra a helyzetekre, esetleges problémákra, amire csak élesben jön rá az ember. Nem Orfűn vagy Nagyatádon szeretnék szembesülni ismeretlen érzésekkel stb. Mikor a tervemet megosztottam több barátommal, ismerősömmel habozás nélkül döntötték el, hogy Ők is jönnek. Kíváncsi vagyok…

Az ötletet továbbfűzve arra jutottam, hogy milyen jó lenne, ha hasonló cipőben járó „kollégák” is csatlakoznának, persze mindenki otthon. Nem együtt, de egyszerre.Mondjuk úgy úszna versenyt egy szegedi egy pestivel, hogy nem is látják egymást, szerintem jó buli:-). Mi Sopronban 05 15.-én, reggel 8,00-kor csobbanunk, ha van kedvetek és lehetőségetek, csatlakozzatok és az eredményeket is megoszthatjuk egymással. Persze a pályák mások lesznek, de talán igazán nem is az eredmények a fontosak.

A mi pályánk így néz ki:




4 megjegyzés:

  1. Elég komoly szint van ezekben a pályákban! Miért nehezíted a dolgod? :))
    Szívesen benne lennék egy ilyenbe, de nem tudom elképzelni hogyan tudnék váltani pl. úszásról bringára. Hova tegyem a bicajt az úszás közben?

    VálaszTörlés
  2. Nálunk csak ilyen van, ráadásul az uszoda a fix pont.
    Mi űgyoldjuk meg a váltást, hogy az usziból bringáscuccban jövünk ki és a kocsiban lesz 3 bringa. Futás közben szintén bicaj az autóban. Szerintem a pénztárossal is meg lehet beszélni, bár Pesten lehet, hogy másképp megy. Próbáld megoldani, jó lenne.
    Esetleg az otthoni medencében úszol:-)

    VálaszTörlés
  3. En csatlakozom az biztos. Azért is mert nagyon sok bejegyzést és tanácsot kaptam a múltkori szenvedésem kapcsán. Es szinte az összes tartalmazott olyan tanácsot, amely segített összerakni a történteket. Most is köszönet érte mindenkinek, aki segített!!!

    Nekem sajnos egy nappal később 16-an lesz egy 1/4-es táv.
    Tehát utólag tudok majd csak hozzájárulni a közös tapasztalatgyűjtéshez. Biztos elkövetek, majd néhány olyan hibát ami tanúságos lehet másoknak.

    Ma viszont egy "sprint" tavú versenyen vettem reszt. 500-20-6.
    Gyorsan írom a rövid eszenciát:
    Hibak: Uszasnal hagytam elmenni egy sracot, aki vegig feltartott. Kicsit bosszantott, de aztan csak mosolyogtam magamom, mondvan: "mar megint versenyzel? Maradj nyugton es elvezdd az uszast." Ez segített!(Medencében volt az uszas.)
    A bicaj elején gondjaim voltak a bicajos cipőbe történő belépéssel. Jó, lendületes felugrass de a cipők csak a talpukat mutattak. Tekertem párat belépés nélkül. Végül sikerült. (Több gyakorlás kell és a cipőket is rögzíteni kell az optimális helyzetben gumival)
    A bicajt régen ellenőriztem. (Kétszer is ledobta a láncot.) Két hete nem bicajoztam ezert egy kicsit szenvedősre sikerült a tekerés.
    Pozitív oldal (ez a kevesebb):
    Nagyon erőssnek ereztem magamat a futás megkezdése után. A szokásos, kezdődő hasfal görcsöt is meg időben tudtam kezelni. Mélyebb légzés, lazítás. Elmúlt. 2 km-nel elkezdtem gyorsítani. 3 km-nel mar szárnyaltam. Több versenyzőt is sikerült előznöm. Ez ujjab erőt adott. 4 kili után mar szinte sprinteltem. Szomorú voltam, hogy vége a futásnak. Persze a 20 hetes maratoni futóprogram most jól kamatozott.

    A kethete tortent, sikerelmeny nélküli, szenvedős 42 utan nem sok kedvem volt edzeni. Teljes energiahianyt es motivacios problemakat ereztem. Gondolom ez normális. Most viszont, annak ellenere, hogy nem volt kedvem reggel elindulni a versenyen, ujra pozitiv toltest kaptam a futás alatt és a célbaérkezés után. Alig varom a holnapot. Hosszu bringa es legalabb 1 ora futas.
    A 16-i versenyt is csak edzesnek fogom fel. Egesz heten edzeni fogok eleotte. Nem erdekel az ido es a helyezes (mint ma) igy remelhetoleg ujra tudom majd elvezni a távot és a triatlont.
    Udv mindenkinek!
    Kíváncsian varom a szombat esti bejegyzéseket!

    VálaszTörlés
  4. Jó újra a régi Öregbakát olvasni:-).
    A sprint biztos jó volt, így kell ezt, élvezni és figyelni a hibákra. Mi is pont ezért csináljuk a szombati mókát.

    VálaszTörlés