2010. február 14., vasárnap

Másnap

Tegnap lepasszoltuk az aprótalpúakat Hidegségre a nagyszülőkhöz, úgyhogy ketten voltunk Sonyval. Finom vacsi után Ő borozott én pedig megittam 0,5 liter Bacardi-t. Semmi esélyét nem láttam a mai futásomnak, így nem is terveztem, nehogy a tervet kelljen megváltoztatni. Nem így történt, enyhén másnaposan már reggel voltak olyan gondolataim, hogy futva kéne Hidegségre jutnom, ezeket természetesen azonnal elhessegettem és az alkohol utóhatásának tudtam be. 10.30 körül elmondtam Sonynak mit tervezek, innen már nem volt visszaút, mégsem mondhatom neki, hogy mégse, nem igaz?
Elindultam a Sopron- Tómalom-  Fertőrákos- Balf- Fertőboz- Hidegség távot a hátam mögé tenni.Gyönyörű verőfényes napsütésben meglepően könnyen teltek a kilóméterek, 2ó18p alatt odaértem, a táv 24,5 km. A család tapssal és a szokásos, de megunhatatlan húsleves-rántott hús kombinációval várt. Megérte. Valószínüleg, ha nincs az Ironman, akkor ma nem futok, pláne ennyit, de akármilyen eredményt is érek el Nagyatádon, a lényeg, hogy azt mondhassam, én mindent megtettem. Ehhez kellett a mai teljesítmény is.
Sony egyébként beteg, úgyhogy innen is jobbulást kívánok!

3 megjegyzés:

  1. 5:36-os kilométerek, másnaposan szép teljesítmény!

    A 0,5 liter Bacardi sem rossz..., egy IM jelölt nem ihat csak úgy, egy-két pohárkával, ha elkezdi, befejezi :DD!

    Ilyenkor (bár túl gyakaran ne legyen, hogy ivászat után futsz) fokozottan figyelj a hidratációra, mert az alkohol nagyon kiszárítja az embert.

    VálaszTörlés
  2. Inni szerintem is így kell, látom Te is tudod. A dehidratációra a teve módszerrel próbálok ügyelni, indulás előtt iszok legalább fél liter vizet. Próbáltam már vinni is magammal, de zavart, úgyhogy eldobtam.
    Nem fog gyakran előfordulni, csak néha, az a probléma, hogy a vasárnapi hosszú futások előtt általában szombat este van:-)

    VálaszTörlés
  3. Egy korrekt IM-ért áldozatokat kell hoznod. A szombat esti lazulás közöttük van, legalábbis szerintem. Én tavaly január és aug között csak 3x hajoltam el. :)

    Viszont logisztikailag a hosszú menetekhez meg kell oldani a frissítést. Tapasztalatom szerint 1,5 óra az a határ, amit víz és kaja nélkül még nyugisan meg lehet csinálni. Ha ennél hosszabbat mész frissítés nélkül túl sokat kivesz és nagyon lelassítja a regenerációt.

    Kis Camelbak (versenyen pedig élmény levenni) vagy futóöv jó megoldás lehet. (vagy kedves nőszemély frissítése féltávnál :)

    VálaszTörlés