2010. február 23., kedd

Fel - le

A Soproni-hegység egyik legmagasabb pontján van a Muck-kilátó (522 m), errefelé nagyon sokan szeretik, bringások és futók egyaránt, na meg persze a kocsival kényelmesen „kirándulók” is. Bringával én is sokszor feltekertem már, de gyalog? Eszembe sem jutott, hogy fel kéne ide futni, egészen a múlt hétig. Mikivel tervezzük, hogy vasárnap együtt futunk, az Ő ötlete volt az útvonal. Pont beleillett a mai edzésprogramomba egy erősítő tizes. Start Erzsébet-kert, cél Muck. 5,6 km, 290 m szintkülönbség, 2 perc pihenő majd vissza. Felfelé 38 perc, lefelé 26. Nem tudom mihez viszonyítani mert először voltam, de nem is igazán az időeredmény volt a lényeg, hanem az erősítés, az pedig megvolt jócskán. Sütött a nap , nem volt szél, ( felfelé menetszél sem:-) dübörgött a Chrystal Method, szóval jó volt.

15 megjegyzés:

  1. Én tudom mihez viszonyítani! Nekem a Normafa kb ugyanilyen messze van (távban és szintben) az otthonomtól. És kb 10 perccel hosszabb idő nekem felérni oda, úgyhogy nagyon jó eredmény, grat! És a 24 kmh-s montizás is (milyen gumin volt?), az bőven 30 feletti outis átlag...

    VálaszTörlés
  2. Akkor jó:-), ezután hetente min. egyszer felfutok, szerintem nagyon hasznos, Te milyen gyakran futsz fel, bár Te konditeremben is erősítessz. A gumi Ritchey Z max inflate, a bringa meg egy Focus Fat boy. Már alig várom az országútimat, hogy végre tényleg felmérjem magam.

    VálaszTörlés
  3. A hegyi futások most, a felkészülés kezdeti időszakában hasznosak, én is heti 1x hegyen megyek mostanában. Később már nem kell erőltetni, mert a lassul tőle a lépésfrekvencia.

    Ez egy brutál terepgumi, óriási gördülési ellenállással, ha ezzel 24-es átlagot mentél, akkor rendben van a bringás kondid.

    By the way: úszni tudsz? :D

    VálaszTörlés
  4. Nem, miért, úszni is kell?
    Egyébként tényleg nem az lesz a legerősebb számom, de kilencszer már átúsztam a Balcsit 2 óra körüli időkkel. Az Gyékényesen kb 1 őra 20 perc. Azzalkiegyezem, szerintem többet lehet faragni bringán, ill. futásban ugyanannyi edzéssel. Persze ezt lehet, hogy csak én gondolom így.
    Az úszást egyenlőre Te sem nagyon erőlteted, jól látom?

    VálaszTörlés
  5. Én idén még nem döntöttem el, hogy indulok-e... ezért nem is úszom, mivel nem szeretek :) Nekem tavaly pont 1:20 lett az úszás

    VálaszTörlés
  6. Mi van? Nekem az edzéseidből nem ez jön le, bár tavaly feladtad magadnak a leckét, idén biztosan jobbat akarnál menni, ami nem egyszerű feladat. Esteleg más versenyt néztél ki magadnak?
    Én se szeretek úszni, kevés dolgot tartok annál unalmasabbnak.

    VálaszTörlés
  7. Igen, jól látod. Edzőmmel beszélgettünk erről és azt mondta, hogy akármilyen keményen is edzek, amennyi edzésóra a munka mellett belefér (max 20h/hét), azzal nem tud garanciát adni arra, hogy idén jobbat megyek. Így inkább úgy vagyok vele, hogy most elkezdek a gyengébb számaimon dolgozni pl.: futás és 2-3 esetleg 5 éven belül megint megyek egy igazánm jót. Más versenyek ki vannak nézve (nem triatlon, inkább duatlon, montis versenyek, futóversenyek), illetve féltávon valószínűleg azért idén is elindulok.

    VálaszTörlés
  8. Logikus amit írsz, ettől függetlenül, azt gondolom mégiscsak ott leszel Gyékényesen. Abból is látszik a szándék, hogy még nemet sem mondtál rá.
    Montis versenyt én is tervezek, a Bükk-maratonnak jövök egyel, ill. Csillebércen is ott leszek duóban.
    Középtáv Neked is Orfű lesz?

    VálaszTörlés
  9. A Bükk maratonon a középtávon indulj ne a röviden! Sokkal jobb.

    VálaszTörlés
  10. Középtávon szerintem Zánkán indulok, tavaly olyan jó volt. A Káli medencében annyira jó outizni, pont olyan dombos, ami nekem nagyon fekszik (rövid, intenzív emelkedők, majd lankák).
    "A Bükk maratonon a középtávon indulj ne a röviden! Sokkal jobb." Nem tudom, hogy nekem szólt-e, de vettem! :)

    VálaszTörlés
  11. Én is vettem, bár sokminden függ az Ironman-tól, ha megyek a középre megyek. Asszem nem is nagy a különbség a távok közt.

    Én is jobban szeretem a rövid, de rendes emelkedőket, mint a hosszú alamuszikat, és már eléggé kíváncsi vagyok a középtávra is.

    VálaszTörlés
  12. A Bükk maraton a leggyorsabb, és technikailag legkönnyebb a TOP maraton futamok közül. A nagy tempó miatt az egri traumatológusok túlórázni szoktak (2008-ban 13 sérültet vittek be) úgyhogy vigyázni kell! Sokak szerint egy "köves országúti" futamnak felel meg. A rövid és közép táv között csak kb. 13 km különbség van, de ez teszi igazi MTB futammá az utóbbit, mert ebben a hurokban a felsőtárkányi DH pályán kell FELMENNI, majd onnan egy lankásabb, de zúzós lefelé több kilóméteren át. Eredetileg Vasapunak szólt, Myke-ról nem is feltételezem, hogy rövidtávon indul! :))
    Vasapu: örülök, hogy jó a füles!

    Egyébként van olyan lány ismerősöm, aki 2008-ban végignyomta a TOP maraton középtávjait majd tolt egy 12 órás IM-t Nagyatádon.

    VálaszTörlés
  13. Tavaly voltam ilyen versenyen először,így adott volt a rövid táv, idén min. középtávban gondolkodom én is. Idén egyébként egy kicsit más lesz, mert a rövid 37. a közép 57 km lesz.
    Az a bajom csak, hogy túk közel van az IM-hez, de 2009-ben annyira elszúrtam, hogy nagyon zavar. Majd meglátom.
    A csaj nem semmi.
    Ironman-t csináltál már?

    VálaszTörlés
  14. Ironman jövőre lesz, feltéve ha sikerül 4:20 alatti maratont futnom ősszel. Ha ennél gyengébb eredmény születik, akkor "vissza az iskolapadba" és 2012 a cél. Az előbb beikszeltem mind a négy TOP maratont az idénre középtávon (kivéve a DUNA - ott röviden megyek): ma 28-án még kedvezményes a nevezés!
    Triatlonban három olimpiai távű futam a terv idénre.

    VálaszTörlés
  15. Szívem szerint én is ott lennék inden Top Maratonon, tavaly nagyon bejött a hangulata, csak nekem az egy kicsit sok lenne.
    Amiegészen biztos az Csillebérc duóban, az is tök jó.
    Nagyon hosszú távon tudsz gondolkodni, ha 2012-ben szeretnéd az IM-t, és ezt már most tudod.
    Őszig még sok idő van, a 4,20 biztos menni fog:-).

    VálaszTörlés