2012. január 6., péntek

39

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

A szigeti futás után pár nappal Sopronban futottam a Szilveszteri Futáson. Szokásos 1 Lővér Krt. volt a táv, ami 5,3 km, tehát szinte ugyanakkora, mint a szigetkör, csak ebben van 50 m szint is. Az elejét kellemesen elfutva, a végén szenvedve 22:36 –al értem be. Vili pedig szépen megnyerte. Tavalyhoz képest kb. 1 percet gyorsultam. A végén éreztem, hogy a jobb combom belső része meghúzódott, de estére már nem is fájt.

Mára terveztem egy születésnapi futást. Tudtam, hogy itthon leszek, így legalábbis fejben már nagyon készültem rá. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert az elmúlt hónapok nem éppen a hosszú futások jegyében teltek, de azt is tudtam, hogy ekkora táv azért nem foghat ki rajtam. Reggel Sonyval megbeszéltük, mikor és hol találkozunk, hová rejti el a frissítést, közben pakoltam a cuccokat. Nem akartam gyorsan futni, annyit akartam, hogy meglegyen, persze belesétálás nélkül. Az nálunk nem szokásJ Hamar eszembe jutott a jobb combom, kb. 3 km-nél már éreztem, hogy pihentetnem kell. El is határoztam, hogy ha ezt lefutottam, utána majd pihentetem 10 napig.  A viharos szél, ami ma volt, nem könnyítette meg a dolgomat. A futás nem olyan hatékony, amikor az ember egyik kezével a sapkát igyekszik a fején tartani, miközben a szembeszélben annyira előredől, hogy az orra szinte az aszfaltot súrolja. Hamar jöttek a 6 perc feletti kilik, és még ezeknek is örültem. Nagyon nehéz volt, olyan volt, mint Sárváron a második maraton. A jobb combom fájt, a bal vádlim görcsölt. Elárulom, hogy 35-nél, még a feladás is megfordult a fejemben, persze hamar elmosolyodtam a dolgon és a cél előtt egy kis vargabetűvel éppen meglett a 39 km. 3:54 kellett hozzá, ami nem valami szép idő, de nem is volt valami szép idő, meg hát a 720 m szint sem gyorsított.

5 megjegyzés:

  1. "Elárulom, hogy 35-nél, még a feladás is megfordult a fejemben..."

    Miiivaaaaaaan?

    VálaszTörlés
  2. Belesétálni ugye nem lehet, talán ezért volt ez a kósza gondolat.Szerencsére hamar elmúlt.

    VálaszTörlés
  3. Boldog Születésnapot Kívánok!!:-))

    Még mindig szerencsésebb voltál, mint én. Októberben lettem 54. A lányom elvitt kocsival Sopronba, én meg haza akartam futni. A baj csak az volt, hogy elötte való este becsípödött a derekam. Erika mondta, hogy toljam el pár nappal, de nem hallgattam az okos szóra. Reggel 8-kor elindultam, azon az undorító, keskeny úton, ami a határhoz vezet. Esöben, szélviharban ugráltam be az árokba a szembe jövö kocsik elöl. Az elsö 20km-t még 5perc alatti átlaggal futottam, de a derekam egyre rosszabb lett. A végén 40km után (Ebreichsdorfból) felhívtam a lányomat, hogy jöjjön értem. Azóta is fáj a derekam. A hülye fejemmmel jól kicsináltam.
    Sok eszem volt mi?:-)
    Ráadásul idén le kéne futnom a maradék 14km-t is, ami 55+14=69km.

    Nem akarsz indulni az orfüi duplán?

    VálaszTörlés
  4. Hello!!
    Köszi. Pont a napokban röhögtem szét magam az egyik megjegyzéseden. azt írtad, hogy a Praterben bevetetted a régi módszert, meztelenül átfújattad magad.:-)))

    Úgy látszik, valójában csak 40 éves vagy:-)

    Orfűn idén biztosan nem indulok, esetleg féltávon.

    Te viszont előtte egy héttel jössz Sopronba,pontosabban Fertőrákosra.

    VálaszTörlés
  5. Ez régebben egy jó módszer volt, de mióta háziállatkám van, nem vállik be:-)

    Itt egy videó, amit Bozótnak tettem fel az edzésonline-ra, mert röhögni akart

    http://www.youtube.com/watch?v=jBK9WRvxBK8

    Remélem, hogy tudok menni a banzájra. De verseny elött egy héttel nem lenne okos dolog szétcsapatni magam. Mondjuk az is jó nekem, amig ti sportoltok, én maradok a hölgyekkel és töltöm a szénhidrátot:-)

    VálaszTörlés