2011. június 23., csütörtök

Véletlenül

Mostanában csak erről tudok írni, bocs. Mondjuk ez ma nem teljesen igaz. A leszokás istenítésén kívül elmondhatom, hogy kipróbáltam azt a nadrágot, amiben kétszeres Ironman leszek. Én igazából triatlon mezet szerettem volna, de hallgattam a tapasztaltra és csak a nadrág lesz állandó. Ebben tudok úszni, tekerni és futni is, csak felsőt kell cserélnem bringa után, viszont kényelmesebbnek tűnik ez a variáció, főleg a toi-toi környékén. Egy problémám persze rögtön adódott, nincs rajta zseb. Hova tegyem az mp3-lejátszómat? Azonnal varrattam bele egyet és délután már neki is vágtam egy Sopron –Fertő-Sopron futásnak. Egyből nagyon kényelmesnek éreztem, Endo csak 5 perc alatti km-eket mondogatott. Gélt is vittem magammal, kezdem a gyomromat hozzászoktatni. Az utolsó emelkedő azért már erölködős volt, de az addigi jó átlagot nem szívesen dobtam volna el. Meglepetésemre futottam egy 1:43-as félmaratont, ami nekem eddig még nem sikerült, pláne, hogy nem is volt szándékos. A vége pedig 1:55 lett a több mint 23 km-en, ami eddig 2:09 alatt sikerült leggyorsabban. Hazaérve kb. 15 perc múlva volt egy gyomorgörcsöm, de hamar elmúlt, remélem meg tudom szokni ezt a gélt.

9 megjegyzés:

  1. Már majdnem azt kezdtem el írni, hogy "úgy jártál mint én - vagyis szándék nélkül futottál egy PB-se félmaratont 1:45 körül!" mikor újra elolvastam a posztot.

    "Az utolsó emelkedő azért már erőlködős volt..."

    Na, ekkor úgy döntöttem, hogy jobb ha megváltoztatom az eredetileg tervezett szöveget!
    Te ezt az időt az Alpokban futottad, nem pedig az Alföldön, mint én!

    A következő gondolatom pedig ez volt:
    "Édesanyám, szoptasson még hét esztendeig! :-("

    VálaszTörlés
  2. Baka: (Nem írom többet az öreget) Nem volt ebben nagyon emelkedő, csak kb. 180 m.

    Fanyűvő komám, megyünk együtt?

    Elolvastam a mesét:-)

    VálaszTörlés
  3. Gyakorlatilag véletlenül futottál 1:43-as félmarcsit?!!! Te tényleg pokolian gyors vagy.
    Nekem ugye egyfelől 1:42-es időm van, de az nem volt véletlen. :-) Másfelől az ugye siófoki idő volt, tehát teljes síkon született, ja és verseny körülmények között, úgy, hogy arra készültem, ja és, hogy én utána nem futottam tovább...
    Most már belehúzok, hogy legalább 21 km-en tudjam valamelyest tartani a lépést, mert ugye állóképességben, meg a másik két számban ez esélytelen! :D
    Lassan lehetnél valamilyen kampányarc, hogy éljen a dohányfüstmentes élet..vagy ilyesmi!
    Hajrá, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Norbi,
    azért jól gondold meg, hogy kb. 1 perc vesztés miatt, abban a gatyában tekersz 180km-t, amiben úsztál. Én egyszer egy féltávon csináltam ezt. A végén nagyon megbántam. Jó, én már öreg fejjel kezdtem tekerni, és lehet, hogy nem elég izmos a lábamköze:-)

    VálaszTörlés
  5. Lacii: Tavaly mehettem volna el egy Marlboro kampányba :-)

    Pudingman: Előtte ki fogom próbálni persze, hogy milyen vizesen felülni a keróra, de nekem a tavalyi depóim 8,5 percesek voltak. Ez tarthatatan:-)

    VálaszTörlés
  6. Az elsö ironman-t élvezni kell, a depóidö nem számít:-)
    Nekem 2000-ben az elsö depóm 18 perces volt. Az úszás után, attól féltem a lejobban, örömködtem a sátorban. A második depóm már csak kb. 8 perces. A nettó idöm 11:12 volt.
    2003-ban már csak 2x4 percet depóztam.
    Az talán már "normális":-)

    VálaszTörlés
  7. Azt is lehetne, hogy nem használsz semmilyen gatyát. Akkor idő se menne el a depózással. :D

    VálaszTörlés
  8. Pudingman: Tavaly én sem nagyon törődtem a depóidővel, meg is lett az eredménye. Idén viszont nem akarok 17 percet az öltözéssel tölteni, az min. 3 km futás.
    11:12 elég szép :-)

    Kombinat:Akkor hova tegyem az mp3 lejátszómat?
    Inkább ne válaszolj!:-))

    VálaszTörlés
  9. A 11:12-öt játszva fogod megdönteni.
    Úszol 1:25-öt + 5 perc depó.
    Valószínüleg tudnál tekerni (széltöl függ) 5:20-5:25 között, de ha rám hallgatsz, akkor 5-10 perccel lassabb idöt mész, amit a futáson böven visszanyersz.
    Tehát: tekersz 5:30-5:35 körül + 5 perc depó, és futsz 3:40-3:50 között. Simán 11 óra alatt vagy, ha a frissítést nem szúrod el. Ùgy számolj, hogy kb. 2000kcal-t kéne magadhoz venni, és ennek nagy részét a bringán.
    Nagy hajrá! Drukkolok, hogy sikerüljön

    VálaszTörlés