2011. június 7., kedd

Van levegő!!!

Már régóta terveztem. Sokszor elhatároztam. Voltam orvosnál is, vagy éppen egyéb segítséget kértem, eddig azonban nem jártam sikerrel. Magamban persze tudtam, közeleg a pillanat, már nem kell sokáig várni és sikerülni fog. Hogy hogyan, azt nem tudtam, de biztos voltam benne, lassan itt az idő. Az időpont pedig egyszer csak eljött, valahogy tudtam, hogy most van. Pont egy hete kedden, este fél 8 körül. Onnantól nem cigizek:-))

Akik ezt a blogot olvassák, valószínűleg nem tudják átérezni milyen rohadt nehéz ezt az egyszerűnek tűnő feladatot végrehajtani. Hiszen csak nem kell rágyújtani és kész. Ez sajnos nem így van. Qrvára nem egyszerű és nehéz meló. Nekem annyival könnyebb a dolgom, hogy az én környezetemben szinte senki sem dohányzik, ráadásul sportolgatok is, ami szintén segít erőt meríteni.

Elvonási tünetek közül nálam az alvászavar a legerősebb. Este 10-kor felébredek, majd örülök, hogy mindjárt reggel, mehetek bringázni. Aztán rájövök, hogy még csak este van. Mit csinálok reggelig? Lemegyek, megnézek 3 filmet, közben pedig eszek:-))Ez van, de nemcigizek.

A legdurvább hatása viszont a sportteljesítményemre van. Ma alig bírtam magammal futás közben, egyszerűen csak futottam felfelé. A hegyi hajrá emelkedőjén voltam ma a leggyorsabb (4:34)a laza, beszélgetős futás alatt. Nagyon élvezem, hogy nem szabályoz le a tüdőkapacitásom. Egy hét után!!!

Persze még mindig nagyon nehéz, most is sós mogyorót eszek, de meg fogom csinálni, és ahogy szerettem volna, Nagyatádon már egy nemdohányzó Vasapu fog a tó partján állni a nagy nap reggelén.

21 megjegyzés:

  1. Nem gratulálok előre a medve bőrére, de azért csak így tovább!!
    Nasival óvatosan, én így híztam 10 kilót. Végülis Atádon gurulhatod is azt az uccsó 42 km-t. Szorítok veled, én tudom milyen!!

    VálaszTörlés
  2. Ez önmagában heroik mód.
    Tudom, mert 8 évig cigiztem, napi 1-2 dobozt.

    Több mint 10 éve tettem le, de még most is tűélesen emlékszem a pillanatra és az azt követő pár hétre.

    Nagyon nehéz, de megéri! Drukkolok, ez fontosabb projekt mint bármilyen verseny.

    VálaszTörlés
  3. Csizka:Tudom, hogy ez még nem végleges, de úgy érzem, sikerülni fog. Teljesen biztos vagyok magamban. Ha hízok 10 kilót, hát hízok, majd többet futok és ledobom:-)

    Kombinat:Még a végén kiderül, itt mindenki dohányos volt:-)) Köszi, menni fog.

    VálaszTörlés
  4. Lelketlen Cyborg2011. június 7. 22:41

    Én is cigiztem sokáig meg volt leszokós időszakom is többször.Most legutóbbi leszokásomkor 2007 óta nem dohányzom.
    Nekem nem volt nehéz sosem leszokni,simán megálltam egyik napról a másikra,hogy nem gyújtok rá.kb. napi 1 dobozt szívtam 100as arany marlborot.
    Viszont sajnos visszaszoknom is hamar összejött párszor :).
    A legdurvább az volt amikor 7 év (!) után a buszmegállóban rám jött...Simán vettem még ott a trafikban és újra füstöltem akkor is vagy két évig megint...
    Kívánom,hogy sikerüljön leszoknod véglegesen ez még egy plusz tartást is adna az eddigi nem kis dolgaid mellé.

    VálaszTörlés
  5. Lelketlen. Te is cigiztél???

    "A cigiről a legkönnyebb leszokni, nekem már ötször sikerült."

    Asszem Karinthy írta:-)

    Köszi.

    VálaszTörlés
  6. Én is cigiztem kb. 10 évig. Amikor megismertem a feleségemet, akkor szoktam le. Meg utána még néhányszor :)
    Véglegesen 2005. január 1-jén tettem le, azóta nem gyújtottam rá. Néha még mindig álmodok róla :)
    Lassan tényleg kiderül, hogy az összes blog "ex-drogosok" gyülekezete, és az írás is a terápia része :)

    VálaszTörlés
  7. Kitartás! Rengeteg halva született leszokási kísérlet után júliusban lesz egy éve, hogy nem dohányzom. Nem tudom, ez mitől más, mint az eddigiek, de gyakorlatilag különösebb nehézség nélkül megy, pedig 23 év dohányzás után van esély némi függőség kialakulására. Az edzés kétségtelenül jobban megy, nem is hinnéd, mennyi oxigén van körülöttünk. Eredményeid alapján nem vagy híján az akaraterőnek, ez is elég nagy kihívás. Sok sikert!

    VálaszTörlés
  8. Ja még annyit, hogy tényleg minőségi ugrás lesz megfigyelhető a sportban. Amikor cigiztem, akkor is futo(ga)ttam, de a tüdőm mindig leszabályzott.
    A hízás sem feltétlenül következik be, én most 5-6 kg-val könnyebb is vagyok, mint cigisként.
    Úgyhogy hajrá, drukkolok !

    VálaszTörlés
  9. Mata: Terápia része:-)))
    Norbi vagyok, 8 napja tiszta.
    Szaszit-tel tegnap ezen röhögtünk.

    Tréning Atya: Bár mögöttem "csak" 20 év van, én is pontosan ezt érzem a mostani próbálkozásnál. Nem megy nehezen, persze nem könnyű, de mégis valami miatt most megy. Nem is nagyon értem, de persze nem zavar.
    Tegnap vettem észre futás közben az első igazi különbséget. Eddig csukott szájjal futottam:-)

    VálaszTörlés
  10. Én mint nemcigizős hozzászóló egyértelműen örülök a döntésnek és szerintem a pluszkilométerek betöltik a nikotin hiányát:) Mivel olyan kemény vagy, mint a Vasapu, emiatt biztos menni fog a dolog! Ha ezt előbb tudom, kaptál volna egy kis képet még a pólódra, amin egy cigi van áthúzva...

    VálaszTörlés
  11. Ez királyság!!! Életed legjobb döntése volt.
    Akkor mostantól aki rágyújt az...

    VálaszTörlés
  12. Értesz ám a feszültségkeltéshez. :-)A poszt első öt sorában nem tudtam, hogy mi a fene bajod van, aztán jött a katarzis!! :-)
    Ekkora akaraterővel, mint ami neked van, nem hiszem, hogy gondod lesz a leszokással. Persze tán az sem mindegy, hogy napi hány szálról (dobozról?) indul az ember.
    Érdekes lenne, ha egzakt módon mérni lehetne, hogy csak maga a leszokás hány percet jelent majd neked mínuszban Atádon...
    Én is dohányoztam...egy kicsit... az egyetemi éveim alatt kb fél doboz ment el naponta. Akkor visszaváltottam a mozgásra, mint függőségi formára. Általános és középiskolai éveim alatt napi szinten mozogtam. Aztán egyetem, bulihegyek, kevés mozgás, új függőség a cigi, de szerencsére idejében visszaváltottam.
    A következő helyzetekben estem kísértésbe legtovább (de ellenálltam): szex után, sörhöz, whisky-hez, lefekvés előtti ún. békecigi. :-)
    Drukkolok!!! Naná, hogy megcsinálod!

    VálaszTörlés
  13. Hihetetlen vagy! Úgy csináltad végig az IM-et hogy a végén rápippantottál?
    Respect!Respect!
    Nálam ugyanez a vonal van, volt. Tavaly még úgy néztem az IM-et, hogy söröztem meg cigiztem. Így is fárasztó volt mert mire vége lett elfáradt a bicepszem:)
    Idén meg lehet, hogy beledöglök....

    VálaszTörlés
  14. Csatlakozom az előttem szólókhoz.. Drukkolok, hogy sikerüljön minél tovább kibírni! Kitartás!!

    VálaszTörlés
  15. IronSün:Köszi, az a póló pont jó így ahogy van.

    Ivan Grasso::-))) Kombinat-tól ma már megkaptam ezt. Egyelőre hetero vagyok:-)

    Laciii: Igen, engem is nagyon érdekelne, mennyit fog hozni a konyhára, vagy éppen mennyit vitt el. Azt már most érzem, hogy könnyebben megy a futás, nagyobb levegőket tudok venni, stb.
    Én még a kávét melletti eggelente úgy indítottam a napom, most meg valahogy kv-t sem iszom. Persze az sem hiányzik.

    Ztoto: Igen, úgy:-)) ami vicces, nem sokan vagyunk ezzel így, de azért a cigi nem jó dolog. Még egyet már nem csinálok így:-) Te sem rég szoktál le, Te is tudod.
    Tavaly ott voltál? Melyik részen?

    IronSchwarczi: Köszi, kibírom:-)

    VálaszTörlés
  16. És azt még nem is említettem, hogy amióta nem füstölök, a kiváló borok ízét még intenzívebben érzem. Nem lehet rám mondani, hogy fitnesz-fasiszta volnék, de tényleg jobban érzem magam cigi nélkül. A recept egyszerű: ne gyújtsd rá! :-)(nekem meg az apám faszát)

    VálaszTörlés
  17. Tényleg így van. Viszont a szarabb bor még szarabb. Volt egy félresikerült választásom megnyitva otthon amit kb 1 hete bontottam meg, de nem ízlett. Most, hogy ittam belőle, jöttem rá igazán, mennyire is vacak:-).
    Jobb lett volna még akkor meginni.

    VálaszTörlés
  18. Vasapu: Most akkor rá ne gyújts, csak hogy meg tudd inni. :-)

    VálaszTörlés
  19. nem lesz ott a hátsó zsebedben bringázás közben az elhíresült Marlboro-s doboz?? Nemáár :-)))
    Viccet félretéve, örülök, hogy megszületett az elhatározás. Ez innentől egy ideig nehéz, aztán sokkal-sokkal jobb lesz!
    Hajrá a friss tüdőért :-))

    VálaszTörlés
  20. Tepó: Hát "sajnálom", de nem lesz ott a piros Marlbis doboz, azért remélem így is csapatod velem a pályabejáráson is.
    Köszi, mindjárt kezdem a 12. napot.

    VálaszTörlés
  21. Vasapu: Naná, hogy csapatjuk. Szerintem egy elég komoly bolyunk lesz a bejáráson, amivel durva tempót tudunk menni ;-)
    máááááár naaaaaaaaagyooooon vááááááááááároooom!!!!

    VálaszTörlés