2011. március 23., szerda

Lassan készülök

Az net-re nem jut időm mostanság. Ma is csak azért van, mert este 7 körül, miközben a lábaimat pihentettem a szemeim is lecsukódtak egy kicsit. Naponta többször váltogatom a munkásruhát, az utcait, illetve a futófelszerelést.

Az edzésekre térve, most egyértelműen Sárvár élvezi az elsőbbséget (Nagyatád után). Próbálok minél lassabban futni, minél kevesebb energiát felhasználva. Azt kell mondanom, nem is olyan egyszerű. Néha egészen más tempót mennék, ha nem szólna rá a fülemre Endo minden km után. Kicseréltem a zenéket is, sőt egyszer még pulzusmérőt is vittem magammal. Szóval mindent a lassúságért.

Fentiek hatására mostanában a tempóm 5:40 – 6:00 /km-re csökkent. Ennél a tempónál pedig egy 24 kilis futás meg se kottyan. Néha azon kapom magam, hogy szinte elbóbiskolok futás közben. A pulzusom 140 körül mozog, ami nálam elég alacsony értéknek számít. A lábaimat erősnek érzem, sokat gondolok a versenyre, próbálok lelkileg is felkészülni rá. Az 1 km-es körpálya szintén ismeretlen terület lesz számomra, bár azt hiszem azon a sok jó zene átsegít majd.

4 megjegyzés:

  1. Fúú, azt nem tudtam, hogy az egész egy 1 kilis körpályán lesz!? Durva monotóniatűrés kell hozzá. Igaz persze, hogy versenykörülmények között egy fokkal könnyebb.
    Szerintem Te 6 perces kilikkel a világból is ki tudnál futni. Már, ha nem alszol be közben. :-)

    VálaszTörlés
  2. nyomjad ezeket a futásokat szorgosan.
    Tudod, hogy én nem vagyok híve a zenével futásnak, de a BSZM 4.napján Sanyát kisérte egy srác, akinek a bringájára volt erősítve vmi zenedoboz. Sokszor nagyon jó tempót tudott diktálni. Szólt közben Gangxta, Tankcsapda meg ilyenek. Egész jó volt, de éreztem, hogy viszi a tempómat. ez néha jól jöhet. Főleg,ha kell az embernek. Jól válogasd össze azokat a zenéket, hogy jókor lendítsen rajtad igazán nagyot!
    Szurkolok, hogy sikerüljön minden!!! hajrá az ultráért!

    VálaszTörlés
  3. Lacii: A vár körül lesz a verseny egy hitelesített pályán bent a belvárosban.
    Szerintem jobb a kis kör, mivel 1 km-nek könnyebben nekiáll az ember, mint 8-nakAz isigaz persze, hogy nem lesz túl ingergazdag a körözés, majd meglátjuk...

    Tepó: Az elejére Thievery-t és hasonlókat teszek majd be, hogy lassítsanak 6-peresre, a végére pedig Prodigy- és hasonlókat, hogy gyorsítsanak6 percesekre.
    Ez a terv.
    Köszi:-).

    VálaszTörlés
  4. Én azt gondolom,hogy ennyi más fárasztó feladat közepette kutya kemény dolog még futni is elmenni a maradék nagyon kevéske szabadidőben.A legtöbb ember ilyenkor már semmit sem csinálna nemhogy sportolna.Gratula!

    VálaszTörlés