2011. január 10., hétfő

Sokminden

Péntek reggel Szaszit-tal uszodába indultunk, hogy Vili (9:05) megmutathassa nekünk, mit csinálunk rosszul a vízben. Gyakorlatilag mindent. Viszont meg tudta mutatni, hogyan is kellene csinálni. Amikor elkezdtük, nem gondoltam, hogy fél óra alatt ennyi mindent meg lehet mutatni, de az biztos, hogy sokkal könnyedébben úsztam le 1-2 hosszt utána. Sokat kell még gyakorolni, de legalább már tudom, hogy hogyan is kell. Köszi.

Este Sony-val az aprótalpúakkal és Ironsünékkel mentünk volna vacsorázni, de aztán Sün lemondta valami gyenge kifogással az estét Apró jelekből már egész nap sejtettem, hogy valami meglepetés készül, de nem szóltam semmit. Gondoltam rá, hogy miután elindultunk, megkérdem Sony-tól, ne menjünk-e inkább a Papa Joe-ba, kíváncsi lettem volna, hogyan vágja ki magát. Szóval sejtettem, hogy Sünék és Szaszit is ott lesz. Csizkaáék most nem jöhettek szóba, mert Ajsa lányuk 1 hetes. :-))

Végül 19:20-kor elindultunk kettesben vacsorázni. „Véletlenül” éppen találkoztunk Szaszit-tal, akinek éppen arra volt dolga, így együtt mentünk tovább. Amikor odaértünk az étteremhez szembe jött velem András barátom egy kis ajándéktáskával a kezében, majd Mónikát pillantottam meg, Jé, Ti is itt vagytok? Aztán leültünk, én akárhogy is számolgattam a terítékeket sehogy sem jött ki. Tudtam, hogy még 2 főről nem tudok. Éppen ezen gondolkodtam amikor odalépett hozzám egy pár és srác elkezdett egy mesét arról, hogy a Magyar Triatlon Szövetség Honvédségi Részlegétől jött és egy üveg bort szeretne átadni nekem. Hiába kérdeztem meg kb. ötször: De ki vagy?, erre nem válaszolt. Aztán végül bemutatkozott és rájöttem, hogy Öregbaka és Böbe az. Kicsivel később persze befutott Ironsün és Eszti is. Szóval jó kis társaság gyűlt össze, illetve gyűjtötte Őket össze Sony. Bakááéknak pl. péntek délben szólt: Van kedvetek jönni? –Persze. és jöttek, nem semmi…, így végre találkozhattam Velük is.

Finomat vacsoráztunk ittunk is hozzá rendesen, először csak bort, majd whisky-t, martin-it meg jäger-t is. Volt finom torta, szuper ajándékok, szóval minden. Megbeszéltük, hogy milyen szuper lesz a májusi hétvége. Ilyen társasággal, mint akik már jelentkeztek, és akik még fognak, nem is lehet elszúrni .A legjobban persze az jött be, hogy ilyen emberek leptek meg a szülinapomon.


Másnap (szó szerint) 10 helyett 11-kor indultunk futni. Szaszit, Ironsün és én. Laza, 5:30-as tempóval könnyedén, beszélgetve nyomtuk le a kb. 15 kilit. Sünnek megmutattuk azokat az erdei szakaszokat, amelyek benne lesznek a májusi közös futókörben. Asszem tetszett Neki.


Az edzések egyébként mennek rendesen. Páros napokon futok. Eddig 66 km-nél tartok. A mai futás annyival volt kicsit más, mint általában, hogy Vili tanácsára elkezdtem a futásokba egy-egy gyorsabb kilit beletenni. Így a mai 10 km-ben a 4. és a 7. km-t megtoltam, így lett 4:05 és 4:20, az összes pedig pont 5:00 perc/km.

Holnap reggel pedig ismét úszás…6-kor???!!!

11 megjegyzés:

  1. Háát, nem akármilyen hétvége lehetett! Gratulálok! Azért nem megy rosszul a futás másnaposan sem, ahogy látom... :-)

    VálaszTörlés
  2. Ez kedves ajándék volt a párodtól. :)

    De jó lenne már én is 5:30-as tempóval beszélgetnék. irigykedőszmájli :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper volt minden, legközelebb is megyek, csak akkor előbb futunk és utána lazítunk. Majd mint májusban... Ma hajnalban szolidaritásból én is mozogtam, amíg ti úsztatok, addig én tekertem.

    VálaszTörlés
  4. Lacii79: Köszi, másnaposan egyedül nem biztos, hogy kimentem volna, de hát muszály volt.
    Egyébként jobban esett, mint gondoltam volna.

    Cole81: Igen, szerintem is:-).
    Azért a felfeléken kevesebb mondanivalónk volt nekünk is.

    Ironsün: Szóval Te sem vagy egészen normális:-).
    Alvás helyett tekerni vagy csobbanni egyre megy, de hát így megy ez.
    Szerintem is jónak ígérkezik az a május, főleg, ha előtte edzünk, nem pedig ebben a sorrendben.

    VálaszTörlés
  5. Most van itt a "nemnormálisság" ideje. Egészen júli 30-ig. A futás útvonala meg tényleg tökéletes! Azóta is erre gondolok.

    VálaszTörlés
  6. szuper kozos program lehetett,ez a fotokon is atjon.
    sajnos egy marlboro doboz is ott figyel;)

    VálaszTörlés
  7. Ironsün: Így van :-).
    Örülök, ha tetszett, tényleg jó volt.

    LC: Az volt, a május pedig sokkal jobb lesz, meglátod...
    A dobozt pedig biztosan valaki otthagytam.

    VálaszTörlés
  8. Most is csak azt tudom írni, amit ott mondtam:
    Köszönet az ötletért és meghívásért Sonynak és Böbének azért, hogy végig ködben haza vezetett.
    Igazán kellemesen éreztük magunkat és végre jó volt személyesen is találkozni veletek közel egy év "blog" ismeretség után!
    Be kell vallanom, hogy nekem nem sikerült végrehajtanom a másnapi edzést. Nyalogattam a "sebeimet" egész szombaton. Elképedve olvasom viszont, hogy Ti képesek voltatok futni másnap délelőtt:-)). Felnézek rátok :-) és teljes tiszteletem ezért!!! Hát igen Ti már vasból vagytok és nem aluból mint én. Fejlődnöm kell! Nem kicsit de sokat!!
    Vasárnap egy "brick"-el büntettem magamat a Pilisben (100 perc MTB és 40 perc futás).

    VálaszTörlés
  9. Öregbaka: Bizony nagy köszönet jár a csajoknak ezért a mutatványért:-).
    Szuper volt. Az a ,Te ki vagy, Te ki vagy? része még mindig megmosolyogtat amikor eszembe jut :-).
    Egyedül sokkal nehezebb ilyenkor kimenni, de ha valakivel megbeszéled előtte, akkor már nincs visszaút, nekem is csak ezen múlott.
    További sok jó edzést a Pilisben (is), aztán idén még nagyobb csapatunk lesz Nagyatádon!

    VálaszTörlés
  10. Szia

    Ha már nincs sok időd edzeni legalább eddz hatékonyan.Család és meló mellett ez különösen fontos.
    Pl.: futás: 1x hosszú lassú 80-120perc
    1x dombra futás: bem. után 4-8x3perc felfele(oxigénadósság nélkül -aerob erőállóképesség), vissza 3-4perc lazán (én a Szárhalmiba vezető aszfalton futottam az út tetejéig)
    1x gyors edzés pl.:5x2p vagy 10x1p vagy 5x3p vagy 4x4p stb.-pihenő 1-3p közte
    Karcsinál van egy olcsó jó görgő.
    üdv: Vili

    VálaszTörlés
  11. Vili: Most pont ezen vagyok rajta, ahogy mondtad.
    A hosszú futás rendben. A gyorsnak szántam a 10 kilit amibe tettem 2 gyors km-t, de legközelebb inkább 4x 500 m-t teszek bele. Dombnak pedig pénteken szerettem volna Muck-ot futni, csak az a baj, hogy ott nem tudok visszafordulni, mindig fel akarok futni a tetejére. A Szárhalmi tényleg jobb ötlet, ki is próbálom.
    Hétvégén megyek a görgőért :-).
    Köszi.

    VálaszTörlés