2010. október 15., péntek

Nike Lunarglide+2

A Mizuno feladta. Már nem nagyon csillapította az ütéseket így kénytelen voltam venni egy másik pár cipőt. Egy ideje már foglalkoztatott a dolog és annak ellenére, hogy a régi (első) futócipőmre semmi rosszat nem tudok mondani, valahogy mégse e márka cipői között kerestem leendő edzőpartnerem.

A Nike chip + sportband dolog nekem nagyon meggyőző volt első látásra. Először Szaszit-nál láttam egy közös futásunk alatt és elkezdtem utánaolvasni. Ráadásul a fenti márka új cipői mind technológia, mind dizájn szempontból engem meggyőztek. Mivel aszfalton illetve murvás terepen is szoktam futni a Lunarglide tűnt a megfelelő választásnak.

Nem részletezném az Angliából megrendelt cipő méretproblémáit, de sajnos a nem egyértelmű váltószámok miatt a szigetországból gyakorlatilag egy hajó jött meg a rég várt dobozban.

A lényeg viszont, hogy ma már az új Nike Lunarglide-ban futottam, sportband-dal a csuklómon.

A cipő nagyon más, mit a régi. Olyan, mintha szivacson futnék, de közben mégse érzem, hogy elnyelné az energiát. Érdekes. Terepen nagy különbséget nem tapasztaltam, de aszfalton elképesztően tapad. Főleg az emelkedőkön jön ki a különbség, de ott nagyon. A cipő eleje elég széles ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek a lábujjaim, na ez elég furcsa érzés, de a jót hamar megszokja az ember. A bokámnál is azt a lágyságot érzem, mint a talpam alatt, de közben mégis erősen tart. A sportband-ot még kalibrálnom kell, de biztos szeretni fogom. Ma mindenesetre futottam vele 9,6 km-t 45 perc alatt és tök jó volt.

3 megjegyzés:

 1. Sok balesetmentes kilométert kívánok hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Sok jóleső futást kívánok!
  Ugyanakkor megkérnélek, hogy időnként csorgass némi infót a cipővel kapcsolatban.
  A remélhetőleg közeli jövőben én is fogok venni egy lunarglide-ot, lunarswiftet.
  Mivel én zömmel aszfalton futok, ezért különösen örömmel vettem, hogy főleg ezen a talajon veszel észre pozitív különbséget.

  VálaszTörlés
 3. Tréning Atya: Ámen DDD

  Laciii79: Köszi. Remélem hamar meg tudod venni, megéri. Nem szoktam futócipőt viselni napközben, de ez rajtam van szinte egész napDDD, pont mint Myke-n az első pár napban. Tényleg nagyon furcsa érzés eleinte, de kellemes.

  VálaszTörlés