2010. május 24., hétfő

3 in 1

Sűrű volt a hétvége! Pénteken tekertem akkora szélben, hogy még Onedin se látott ekkorát. 54 km volt a táv Sopron – Rust – Eisenstadt – Sopron. 1ó53perc lett. Nagyon nem hajtottam meg magam, mert szombat reggelre terveztem a Fertő-kört. Másnap reggel aztán indulás, csomagolás közben azért még egyszer átfutottam a cuccokat, mindent rendben találtam, csak a belsőt nem tettem be, mivel a pumpám túl nagy, a kicsi meg nem bírja a 8 bar-t. A péntekinél is nagyobb szelem volt, persze szembe, voltak olyan szakaszok, hogy 22-vel tekertem teljes erőmből. Aztán a tó északi részénél ugyanezt megkaptam hátulról. 45-50-el téptem, király volt. A bringaútról le kellett mennem, mert nem tudtak előlem félreugrálni. Jó erőben éreztem magam ahhoz képest, hogy ilyen hosszút még soha nem tekertem. Éppen azon gondolkodtam a határ előtt visszafelé, hogy mindjárt jönnek a magyar utak, a magyar autósokkal amikor a határ után 10 méterrel egy szakadt öreg Ford nem hagyta kikerülni az útszéli kátyút és felütöttem a hátsó gumit! Pumpa, belső otthon. Telefonálás után 50 perccel András barátom jött értem. 103 km-t mentem 205 perc alatt, ez több mint 30 km/h-ás átlag amivel elégedett vagyok. Legközelebb viszont nem megyek pumpa nélkül és kevesebbet szidom az itthoni utakat.

Szombaton aztán Veszprémbe indultunk vacsoracsatázni, amiből komoly alkoholfogyasztás kerekedett, így a vasárnapom a másnaposságról szólt.

A hétfő délután viszont a triatloné volt. A kezdetben kalkulált 6-8 fő helyett különböző okokból ketten csináltuk meg a klasszikus távot. Az idő csodálatos volt és NEM FÚJT a szél. A 33-as medencében 45 hossz volt az úszás, ami nekem 33,56 alatt sikerült, amivel Hévízen nagy király lennék, de Nagyatádon már nem annyira.. Utána aztán rohanás az öltözőbe, bringás cucc fel. Bringás nadrág alá a futógatya (7,40). A bringa jól ment, ami a szélcsendnek is nagyban köszönhető volt. Persze lehet attól is, hogy egy rendőr üldözött éppen (1,15). A második depót elszúrtam, mert amikor már lecseréltem a cipőt, mp3 stb., akkor vettem észre, hogy a bringás nadrágot nem vettem le! (3,31) Visszafutottam, közben Kusti elindult a futásra, egy darabig még láttam magam előtt, de a legutóbbi marathonjára emlékezve (3,03), erre sokáig nem számíthattam. A futás elején azt se tudtam hogyan kell futni, ennek ellenére az 5 km-t 24,13 alatt lenyomtam, viszont visszafelé végig emelkedőn kellett futni a tűző napsütésben. Nagyon hiányzott egy frissítőpont, de az nem volt, csak holtpont. Az árnyékos részen aztán újra erőre kaptam és végül 52,01 alatt voltam ismét az uszodánál. Persze Kusti már ott volt (gratula). Az egész 2ó52perc volt. Belül a 3 órás időn, úgyhogy szintén pipa.

Érdekes volt és nagyon tetszett, de azért ez sem egy könnyű táv. Kellett volna ital a futáshoz és legalább 2 gél, de így is jó volt. Várom a középtávot.

11 megjegyzés:

 1. Gratulálok az eredménye(i)dhez! Jó látni, hogy mindenki rákapcsolt! Egy kalappal a középtávhoz..

  VálaszTörlés
 2. Schwarczi: Köszi. Végre az időjárás is kegyes hozzánk, ráadásul nagy tempóval közelednek a dátumok.

  VálaszTörlés
 3. Grat, jól nyomod, és egyre jobban jól :-)
  A Győri triatlonosok a hétvégén, ott voltak a fertő-tó környékén,épp ma mesélték, hogy csüt 85km, péntek 150, szombat 150, vas 85. :-))
  ők is mondták, hogy szenvedtek a széllel rendesen...
  Én debrecen és környékén nyomtam most, szerencsére szép időben, de a szél az megvolt ott is.
  Jöhetne már a féltáv :-D
  Tour de Pelso-ra nem jöttök?

  VálaszTörlés
 4. Tepó: Köszi. Igazat mondtak a Győriek, nagyon fújt. A pelso-ra nem megyek, bár szívesen mennék, de túl sok hétvégét nem szeretnék versenyekre ellőni.
  Várod a féltávot, akkor nem lehet olyan gonosz az a Manó:-)
  Én is nagyon kíváncsi vagyok már azokra a dombokra, na meg a hideg vízre. Neked mi a célidőd? Magamnak 6 órát adtam.

  VálaszTörlés
 5. Örülök, hogy végre hallok felőled, illetve olvasok. Szép munka! Frissítés nélkül csináltad végig? Pláne! Gratula!

  VálaszTörlés
 6. Vasapu: Nem igazán sejtem, h mennyit fog kivenni belőlem a Pelso, de én is 6 órán belülire tervezek. Általában nem szoktam célidőt megadni magamnak, hanem nyomom ahogy bírom, aztán kikerekedik belőle vmi :-) Ha ott lebeg a célidő, akkor akár túl nagy lehet a nyomás, és esetleg elúszhat rajta a verseny.(de persze azért szoktam célokat kitűzni) Mint minden felkészítő versenyhez, ehhez is úgy állok hozzá, hogy sok tapasztalatot szeretnék belőle gyűjteni. Hideg víz biztosan lesz, sztem most nagyon lehült, az amúgy sem túl meleg tó. remélem megjön addigra a neoprénem :-D

  VálaszTörlés
 7. Szia Norbi!

  Mi is gratulálunk, de féltelek is a nagy szélben meg a rossz utakon: Anyu & Botond

  VálaszTörlés
 8. Laci79: A bringán ittam kb. 7 decit, de a futásra direkt nem vittem semmit, kíváncsi voltam milyen. Versenyen nem így fogom megoldani:-).

  VálaszTörlés
 9. Tepó: Te is 6 órát találtál ki magadnak? Akkor lehet, hogy módosítok 6,30-ra. Én valahogy akaratlanul is mindig időre megyek. Először kiszámolok valami hozzávetőleges értéket, utána pedig lefelé kerekítek.
  Balcsit úsztam már 17 fokos vízben, abban az évben adták fel a legtöbben, pedig akkoriban nem is volt ennyi induló.
  Nekem legalább nem kell izgulnom a neoprénem miatt, mivel nem lesz.

  VálaszTörlés
 10. Anyu&Botond: Én is félteném a Nonóékat, de úgyis próbálok óvatoskodni.

  VálaszTörlés
 11. Vasapu, miattam ne módosíts ;-)
  Én ezt lőttem be max-nak, aztán mivel nekem nem csak az idő a fontos, hanem inkább a sikeres, de magamból mindent kiadó teljesítés, ezért akármi is lehet belőle. De mint tudjuk, ember tervez, isten végez. Ha jön vmi hasonló idő, mint ami most sokkol bennünket napok óta, akkor minden borul...

  VálaszTörlés