2010. április 5., hétfő

Szomjasan

Nos, úgy tűnik, hogy tegnap megvolt az utolsó hosszúfutásom a maraton előtt. 33,2 km – 3ó9perc alatt sikerült 178 m szintkülönbséggel, és vitorlázoknak tetsző széllel. Az eleje jól ment, de mivel csak 1 gélem volt 2 dl vízzel a végére nagyon belassultam. Megbeszéltük Sonyvak, hogy jönnek majd utánam kocsival, úgyhogy már alig vártam Őket, az utolsó 5 km-re értek oda. Gyorsulni már nem tudtam, de legalább simán lenyomtam a tervezett távot. Ez azt jelenti, hogy az utolsó 9 km-re pontosan 51 percem lett volna, abba bele kell, hogy férjek, ráadásul vízszintes futás lesz és talán a szél sem fog fújni úgy, mint tegnap.

Öregbaka, Szaszit és Myke is lebeszélt a hétvégi hosszúról, úgyhogy ezen a héten csak Muck lesz, meg egy-két laza 10-12 km, a jövő hét pedig még lazább.

7 megjegyzés:

  1. Grat!Látom megint a szokásos Fertő parti kör:)
    Elég gáz hogy nincs semmi ivókút a környéken,Rákoson tavaly szüntették meg az utolsót.
    Jó sok 30-ast futottál szerintem nem lesz gond a maratonnal, csak arra figyelj hogy ne fusd el az elejét, inkább egyenletesre próbáld belőni a tempót. Verseny közben is vigyázni kell nehogy elvigye az embert a versenyláz, megéri tartalékolni az utolsó 4-5kilig, onnan már lehet nyomni:)

    VálaszTörlés
  2. Szaszit:
    A próféta szóljon belőled.
    Megpróbálok lassabb zenéket hallgatni az elején:-).

    VálaszTörlés
  3. Myke:
    Fogyok, bár mostanában már nem nagyon. 85 kg voltam, most kb. 77-78, talán 75 körül megállok.
    Azt hittem 85 kg-osként, hogy az jó, hát nem, sokkal jobban érzem magam és végre látom az összes izmomat.

    VálaszTörlés
  4. Na én is valami hasonló cipőben jártam. Vasárnap reggel elaludtam, pedig korai futást terveztem, így estére raktam a városi 30,7km-es (3x10+0,7)távot. Na éjszaka biztos nem fogok még egyszer mostanában ennyit futni. Este 21:10-kor indultam és éjfél után értem haza. Az utolsó 10km-en 62percet futottam. Nagyon lelassultam, de beértem még 2:58-al. Tényleg figyelni kell a tempóra, ahogyan Tamás is írta. Én is gyorsan kezdtem és a végére ennyi lett belőle. Tegnap még volt egy kicsi izomlázam, de most már jól vagyok. Ma már megyek ismét. Án amúgy 75-76kg-ról indultam és most 69-70kg vagyok. Ez azért nem mindegy. Na jó edzést.

    Miki

    VálaszTörlés
  5. Szép idő a nehézségek ellenére is. Nagyon meggyőző a fejlődésed és az elhatározottságod. Nem akarom, elkiabálni ezért inkább nem jósolok időket. Azok, akik majd szorítanak érted, időben a célban legyenek. Nehogy lekéssék a célbaérkezést :-).
    A kérdéseidre válaszolva - hiszen nem halogathatom tovább a választ - azt kell mondanom, hogy a vasárnap nem volt az en napom.
    Korai keles es szavazás.
    Feltöltés és indulás az utolsó 30 fölöttire (34). Jó sebesség, a párom kísér kerékpárral és figyel a frissítésre is. Tudtam tartani a tervezett 12-es átlagos sebességet is. Örömmel teli várakozás, hiszen délután Amstrong élőben. Így terveztük.
    Aztán szakadó eső. Nincs gond, hiszen IM-ek akarunk lenni. Minden átázik, de ez nem lehet gond, csak kifogás. De abból nem lehet megélni. Szóval oda se neki.
    Nyomjuk tovább. De megindul a jég. Folyamatosan es masszívan. Egy darabig meg poénos. Azonban mikor mar a párom kék színű a hidegtől és gyakran felszisszen, mikor a jég az arcába csap, telefonon hívom a faimat. Mentés kell, kocsival. Minden ok. Kocsiba a párom, bár vacog a hidegtől.
    En próbálom folytatni, hiszen aki IM akar lenni egy kis jeges eső nem kottyanhat meg.
    Próbálom védeni a fejemet a két tenyeremmel. Nem sok sikerrel és hat a sebességem sem a régi. Irány haza. Nem merem kockáztatni az egészségemet. Belé villan a diagram a nagyatádi weboldalról. Az egészségmegőrzés nem kevesebb, mint 25 százalék. Nem engedhetek meg magamnak egy több napos kihagyást. Szóval irány haza.
    Végül is a Timex az álabbi adatokat mutatja:
    AS: 11.2kPH
    Event Distance: 19,88
    AHR: 145
    Max HR: 156
    Event Time 1:43:46
    Szomorú vagyok, hiszen lehetett volna egy jó időt menni 34-en.
    Amstrong viszont valóban erősnek tűnt. Az ágyból, táéval a kezemben es reménykedve, hogy nem leszek beteg.
    Szóval se 34 es se Amstrong.
    Nem az én napom volt. Az biztos.
    Ja és az edzéstervem is felborult. Vasárnap újra megpróbálom. Most azonban Amstrong es remélhetőleg jég nélkül:-)

    VálaszTörlés
  6. öregbaka:
    Úgy tűnik vasárnap elszántságból kellett vizsgáznod. Esőben, jégben, ilyen körülmények között szerintem nem a végsőkig küzdöttél, hanem egy kicsit tovább is, ráadásul okosan döntöttél.
    Ezek után már végképp nem mondhatod magadra, hogy "anyámasszonyöregbakája":-).
    Az adatokból- már amennyire én értek hozzáá- az derül ki, hogy 20 kilit mindenféle erőlködés nélkül abszolváltad majdnem 5 percesekkel, ami nem semm.
    persze jobb lett volna a terv szerinti edzés, de alkalmazkodni is tudni kell a váratlan körülményekhez, na ez most ilyen, majd vasárnap lefutod.
    Nem ezen az egy edzésen fog múlni, gyakorlatilag már benned van az elmúlt hónapok km-mennyisége, ilyenkor - nekem azt mondták- a kiéheztetés a fontos, hogy hiányozzon a futás, akkor fogsz harapni a versenyen.
    Szép dolog, hogy onnan is szavaztál.

    VálaszTörlés