2010. április 2., péntek

Pontosan

Természetesen a tegnapi bejegyzés csak április tréfa volt. Viszont kütyümánia van. A múltkor Tamás átküldte mail-en az egyik edzéskörét térképpel és különböző diagramokkal. El voltam tőle ájulva, mondtam is neki, bármivel csinálta azt nekem kell, hogy adja. Kiderült, hogy egy GPS data logger a kütyü és 9500,- Ft-ért házhoz is hozzák :-). Tegnap használtam először a Muck-futásomhoz, így most már pontos adatokkal tudok szolgálni:


5,88 km
278 m szintemelkedés
Tegnapi idő: 32,44 perc
Átlagsebesség: 10,77 km/h

13 megjegyzés:

  1. Latom mar a rovideket nyomod. Ket het es itt a verseny. Kivancsi vagyok hogyan fogod kibirni az utolso hetet. Hiszen akkor mar alig lehet futni. Ma a szokasos futo adagom kozben arra gondoltam, hogy az utolso heten egy kicsit tobbet fogok uszni. Valamivel csak ki kell tolteni az idot.
    Az utolso hetem igy fog kinezni:
    Hetfo: 8
    Kedd: 6.5
    Szombat:3
    Vasarnap: verseny
    Tehat azt gondolom, hogy egy kis uszas csak segithet.
    Velemeny?

    VálaszTörlés
  2. Ezeket a hegyfutásokat nagyon szeretem, általában minden héten megcsinálom, gondolom, Te 278 m-t kb 50 km alatt tudsz begyüjteni:-))).
    Szerintem én bingázni fogok az utolsó héten, úszni nem nagyon szeretek. Már csak 2 hét, most, hogy leírtad, most tudatosult bennem! Kíváncsi vagyok, nagyon, hogy tényleg olyan magával ragadó a hangulat. Állítólag a Bécs-maraton az egyik legjobban szervezett (70,- Euro-ért legyen is az!) futóverseny.
    Úgy terveztem szerdától már nem futok, esetleg szombaton 1-2 kilit. Te is várod már?

    VálaszTörlés
  3. Öregbaka:
    Összekevertem Hollandiával, bocs, Nálatok vannak hegyek:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ez az idő/szint/táv. Nem bírnám Veled az iramot. Esetleg, ha maxon és a becsületemért :) futnék, talán akkor. Le a kalappal.
    Viszont: a taperingnek is megvannak a maga szabályai és az nem egészen az, amit tervezel (ilyenkor új mozgást szerintem nem szabad behozni). Utolsó hét elején még jó egy nagyon laza (!!!) 10-14km-t futni, két napra rá egy laza 5-öst Maraton előtti napon vagy kettővel előtte még egy 20 percet a végén repülőkkel.

    VálaszTörlés
  5. Igen nalunk vannak hegyek :-). Es megvalami van itt. Ez pedig nem mas mint a tavasz egyik klasszikusa a Tour of Flanders.
    Teljesen veletlenul tudtam meg. Tudjatok nem vagyok egy nagy kerekparozo aki folyton a bike-os oldalakat olvassa. Azonban mivel tamad le a szomszed? Amstrong itt van es lathatom! WHAT??? Azt hittem csak viccel. De nem Amstrong itt van es holnap egy 262km-es versenyen fog indulni!!! Megtudtam (no nem tole), hogy a macskakovek miatt indul, mert a Touron is lesz nehany hasonlo szakasz. Hat abbol itt van boven.
    Lazban eg mindenki. Csak az edzestervemet kell atalakitani. Holnap van az utolso hosszu (34) es hat tudjuk, hogy ezeket egyszeruen nem lehet kihagyni.
    Sebaj letudom korabban es rovid bepotlas utan fogva a magyar zaszlot irany a Tour of Flanders.
    Lehet, hogy egy tablat is fogok csinalni, rajta a kovetkezokkel:
    Vasapu, mike, Witch: talakozunk Nagyatadon :-))

    Ti is nezhetitek. Az Eurosport 2 kozvetiti.
    Addig is ajanlom figyelmetekbe az alabbi rovid promot:
    http://www.steephill.tv/players/versus4/?title=rvv-2010-race-promo&id=VbRGfzebfLy_E03XxVHI_BMxEpScB6ZA/500/720/

    VálaszTörlés
  6. Myke:
    Ne szerénykedj!
    Megfogadom a tanácsodat, az utolsó hét:
    Vasárnap - 34 km
    Hétfő - pihi
    Kedd - 10 laza !!!
    Szerda - pihi
    Csütörtök - 3 km
    Péntek - pihi
    Szombat - pihi
    Vasárnap - RACE!!!
    Szeinted?

    VálaszTörlés
  7. Öregbaka:
    Látom sportot úzöl az én szívem fájdításából, ha az Ironaman-t is ilyen sikerrel csinálod, megnyered:-).
    Szívesen ott lennék én is, de sajnos csak a tv elött foglak keresni bennetek ( Téged meg Lance-t), remélem jó helyet találsz majd, csinálj fotókat is!

    VálaszTörlés
  8. Vasapu: szerintem egy héttel Maraton előtt már ne fuss 34-et! Volt elég 30 feletti futásod már. Inkább menj 17-18-at, néhány rövidebb intervallal (2-3 perces). Keddi 10-nél pedig tényleg figyelj rá, hogy laza legyen! Csütörtökön pedig egy 5-öst, lazán, néhány repülővel (pl 100m 50-ig gyorsítod, onnan lassítod magad). Jó lesz nagyon, harapni fogsz.

    VálaszTörlés
  9. Myke:
    Megfogadom és köszönöm a tanácsokat.
    Remélem tényleg harapós leszek.

    VálaszTörlés
  10. Vasapu: Ezt most kivetelesen nem ilyen cellal irtam ellentetben a korabbi bejegyzesemmel :-).
    Ami a programodat illeti kerlek kovesd Myke javaslatat. Tudjatok nagyon jol, hogy nekem sincs futotapasztatalatom es en is az elso marathonra keszulok de az altalam latott oszes program - fuggtelenul attol, hogy teljesen kezdoknek kozephaladoknak irodott - sokkal kevesebb futast ir elo az utolso hetre.
    Nezd meg fent az en tavjaimat. Nics 20km. Ez nekem is furcsa volt. De ha ezt irjak akkor ezt kovetem. Ok biztosan tudjak, hiszen szakemberek es nem total kezdok mint en.
    Ne erts felre. Nem az eszt akarom osztani. Nem is tudnam abben a temaban. Csak nem akarom, hogy egy szep idot - amiert megdolgoztal - elronts az utolso heteddel.

    VálaszTörlés
  11. Úgy látom esélyem sincs Atádra,ha még a táblára se kerülök fel:)
    Néztem ma a flandriai versenyt, szegény belgáknál mennyi macskakő van:)
    Cancellara a végén nagyon kereste a könyöklőt, de így is simán megnyerte, durva volt ahogy az utolsó emelkedőn (250km-nél)ülve ment fel, ahol mindenki kiállva szenvedett.
    Ja és szerintem se fuss utolsó hétvégén sokat, plusz utolsó héten is lazákat néha repülőkkel felpörgetve.Ki kell éheztetned magad a futásra, meg persze megéri kicsit rápihenni is.
    Az első maratonon nem fontos az idő, inkább jó élménynek kell lennie, majd később ha már tudod mi vár rád bőven tudsz még faragni az időből.
    Csinálj mindent úgy ahogy szoktál, nyugisan persze pulzusra figyelve lazán végignyomod:)
    Négy éve én is futottam Bécsben, nagy élmény volt, a tömeg könnyebben átlendít a nehézségeken, remélem neked is jó lesz.

    VálaszTörlés
  12. Öregbaka:
    Megfogadom a tanácsaidat, remélem nem b..szom el a végén:-).
    Megnéztem a verenyt, ilyen jót régen láttam:-).
    Kerestelek a Koppenbergen, de nem láttalak sehol, jó helyen voltál, fotók?
    A 34 kili hogy ment, mennyi idő alatt végeztél?

    VálaszTörlés
  13. Szaszit:
    Én nem láttam a zászlót, úgyhogy ezt nem úszod meg, Te is jössz Nagyatádra.
    A verseny tényleg szédületes volt, végig izgultam a közvetítést. Cancellara mellett ne feledkezünk meg Armstronrl sem, aki egy igen jót edzett, nem nagyon szakadt le, én úgy látom elég erős, remélem a Tour-ra csúcsformában lesz és meglesz a 8.

    VálaszTörlés