2010. március 13., szombat

Kostoló

Nem túl nagy falat, de az íze megvolt. Reggel 6 után indultam bringázni, mivel egy Sopron környékén élő szólás szerint itt vagy fúj, vagy harangoznak, és harangszó nem volt …. Tekertem 55 km-t országútival pont 2 óra alatt, csak szőlőcukrot venni álltam meg egy kúton, és egyszer enni is. Nem igazán az idő volt a lényeg, hanem a váltás. Mikor hazaértem 5,23 lett a „depózásom” majd egy laza 10 kilis futás jött. Nem is futás ez ilyenkor, az első 3-4 km alatt nem nagyon találtam a futáshoz tartozó mozdulatokat, aztán kezdett lassan átrendeződni fejben minden, és végül 55 perc alatt hazaértem. Közben még nagyobbra nőtt az Ironman-t teljesítők iránti tiszteletem. Azt gondolom lehet az egyik sarkalatos pont a verseny alatt, ki mennyire tud átállni. Erre viszont csak úgy lehet edzeni, hogy az ember kombi edzéseket csinál, minél többet.

Egy kicsit fájt a derekam a bringán, remélem egy pontosabb beállítással megszűnik a probléma, mert ezen az ötleten kívül csak a jól bevált „ Ne törődj vele!” módszert ismerem. Egyébként azt hiszem, nem az erővel volt a probléma, , mivel fáradt azért nem vagyok most sem, hanem tényleg nagyon furcsa bringa után futni. Szokni kell.

6 megjegyzés:

  1. Jó kis kombót csináltál, gratula!
    Tényleg elég furcsa bringa után futni, ráadásul az eltérő sebesség miatt először nagyon lassúnak tűnik a futás, pedig lehet hogy nem is az. Tavaly csináltam és is pár tesztet ismerős az érzés.
    Hogy gurult a paripa?
    Jó korán indultál én csak délután mentem ki futni, zsírégető jelleggel:D korán reggel még nem szoktam edzésképes állapotban lenni, talán majd ha melegebb lesz.
    Holnapra tervezel valami edzést?

    VálaszTörlés
  2. Szaszit
    Ma nem edzek, mert a barátaink vannak itt Veszprémből, ráadásul Forma 1 is van:-).
    Én azért járok korán edzeni, hogy minél hamarabb itthon legyek, a két aprótalpú ördög ugyanis legalább 2 felügyelőt kíván,és amúgy is sok időt igényela felkészülés.
    A paripa isteni, majd teszek fel képet és adatokat, a Tiéd hogy áll?
    1 hét múlva melegebb lesz, akkor talán végre összejön a közös futás és bringázás.

    VálaszTörlés
  3. Én ma csináltam bringa-futás párost, éppen visszaértem a rajtra:)
    Annak ellenére hogy a szél majdnem kifújta alólam a biciklit viszonylag tűrhető volt.Szerdán nézem meg a bringát, remélem jó lesz.
    Elég sok időt igényel a felkészülés valóban, és ez még csak a kezdet..

    VálaszTörlés
  4. A Forma1-re mindig hazaértem tavaly én is... kár, hogy nem Massa-jé lett a győzelem.

    Hamar meg fogod szokni a váltást, attól ne félj. A kerót viszont állítgasd, próbálgasd még most, mert sok felesleges gyötrelemtől kímélheted meg magad! Egy megfordított stücni, egy szélesebbre rakott könyöklő vagy egy előrébb húzott nyereg csodákra képes. Az aerodinamika másodlagos legyen, első a kényelem.(a "ne törődj vele!" megoldás a végső :D). A nyereg szintén sarkalatos pont, én az első 150 kilis menés után váltottam ún. prosztatakímélősre (közepén van egy lyuk), mert a másikkal hazaérés után 3-4 órán át lezsibbadt, érzéstelen volt az a bizonyos tagom. Bár asszonyaink valószínűleg sokmindent tolerálnak egy IM felkészülés alatt, de a használhatóságot célszerű megőrizni! :)

    VálaszTörlés
  5. Szaszit:
    Jó szeled volt Neked is:-), csk keményen!
    Remélem jó lesz a bringa, aztán tekerünk együtt.

    VálaszTörlés
  6. Myke:
    Én Schuminak drukkoltam, sajnos a Ferrariban nagyot csalódtam az elmúlt évek alatt, az utolsó csepp a Kimi - Alonso csere volt. Tényleg sajnálom.
    A könyöklőm még sajnos nincs meg, így végleges poziciót egyenlőre nem tudok állítgatni, de úgyis próbálgatom. A montinál is ugyanez volt, egyszer csak véletlenül egy centit előre toltam a nyerget és minden a helyére került, azóta is úgy van. Könyöklésnél jóval előrébb van minden,ha majd én is azzal megyek lehet, hogy kipróbálom azt a lyukas nyerget.

    VálaszTörlés