2010. március 23., kedd

Fókuszban a Culebro

Annyira tavasz van, hogy ezt is a kertben írom. Ma bringáztam egy kicsit, mert ugye 55 km nekünk kicsi. Végre sikerült 30 fölé mennem átlagsebességben (30,55) ami nagyban köszönhető egy bizonyos Focus Culebro járgánynak. A szél nagy ellenfél, ezzel ma is szembesültem.

Most már jó lenne ha mindenki összekapnánk magunkat, mert ahogy észrevettem a többi Ironman-re készülőket is valami dögvész kerülgeti. Érdekes, hogy neten is tud terjedni ez a vitaminhiányos, hasmenéses, lázas valami. Jobbulást mindenkinek. Az erő legyen veletek:-)

24 megjegyzés:

  1. Teszt szoveg Oregbakatol.

    VálaszTörlés
  2. Oregbaka irta (csak igy fapadosan egyelore): Koszi a tippet. Vegre sikerult, igaz nevtelenul. De ez mar aprosag.
    Tenyleg terjedhet valami otthon koztetek. Lehet, hogy csak azert nem kaptam el a neten keresztul mert nem tudtam kommentelni nalad?
    Egy biztos, most mar vedtelen vagyok:-)

    VálaszTörlés
  3. Tőlem már nem kapod el, épp most indulok egy laza huszasra. Te is elsőbálozó leszel ugye?

    VálaszTörlés
  4. Igen, bar meg nem neveztem. De az elhatarozas megvan. Remelem a kitartas is megmarad.
    Ma nekem csak egy 11-es van (3 bemelegites, 4x1600 es 3 levezetes), no es 3 km uszas.
    Csak azert, hogy nehogy meggondoljam magam a szallast mar lefoglaltam.

    VálaszTörlés
  5. Majd tegyél fel képet is bringáról, ha lehet! Új?

    VálaszTörlés
  6. Öregbaka:
    Nekem meg még szállásom nincs:-). A kitartás a lényeg, de szerintem aki ezt egyszer elhatározza az a felkészülés időszakában nem hiszem, hogy feladja, esetleg sérülés miatt.Ha mégis ezen gondolkodnál, írd meg a kétségeidet olyanoknak akik már teljesítették, vagy nekem, szintén elsőbálozónak, és biztos, hogy tovább fogod csinálni. Erre is jó az internet.
    A mai programod alapján jelenleg nincsenek kétségeid:-).
    Hajrá!!!

    VálaszTörlés
  7. Ivan Grasso:
    Délután teszek fel képet, egyébként nem új, de az eredetigumi még szőrős. Kb. annyit mehetett vele az osztrák tavaly, mint én a műlt héten.

    VálaszTörlés
  8. Vasapu: Igen most en is ugy erzem, hogy menni fog es jouton jarok. Most a mai futopenzumom alatt is sokat gondolkoztam az egeszen es ez erot is adott. Jol kifacsartam magam a 4x1600 alatt.
    De tudod mindenkinek vannak, holtpontjai. Olyan idoszak mikor elbizonytalanodik, vagy egy ket dolog nem ugy sikerul. Valami miatt ki kell hagyni azt amit elterveztel. Akkor johet a majre. A bizonytalankodas es a ketsegbeeses.
    Persze a mai nap az kesz fonyeremeny.Nekem biztos.
    Tudok vegre irni itt es Witchnel pedig rengeteg hasznos infot (TAPASZTALATOT!!!) kaptam a tobbiektol a taplalkozasrol es a folyadekpotlasrol.
    Ui: a bicajra en is kivancsi vagyok!

    VálaszTörlés
  9. Öregbaka:
    Mikor kezdted a felkészülést?
    Én is örülök, hogy még egy újonccal is tudok majd eszmét cserélni, egy cipőben járunk.
    A bringát most fotóztam, dwe most mennem kell, este délután felrakom.

    VálaszTörlés
  10. Hat ugy kb. egy eve. Egy hirdetest lattam meg egy jubileumi feltavura, amin teljesen kezdok jelentkezeset is vartak. Ez igazabol nem verseny volt, csak egy teljesitmeny triatlon valalkozas. Kb. 50-en mentunk vegig a tavon. Ez volt valamikor 2009 marcius elejen. Maga a feltav az majus 31-en volt. Tehat akkor kezdtem de teljesen magamtol. Se edzo, se tanacsado. Csak a belso kesztetes, hogy ezt "akarom". Persze irany egybol a net. Hiszen rengetek informaciora volt szuksegem. Es hat mit lokott fel a kereso az elsok kozott. Witch blogjat. Egybol lattam, hogy ezt nekem talaltak ki. Egy full kezdo, aki megosztja kezdo lepeseinek titkait. Mindent amire egy magamfajta "aztsemtudomholvagyokesmitcsinalok" teljesen zoldfulunek szuksege van. Nagyon sokszor hasonlo erzesek, felelmek es kerdesek voltak olvashatoak tole a bloggon, mint amelyek bennem is felvetodtek. Nagyon elveztem a blogjanak olvasasat azokban az idokben.
    Aztan majus 9-en megtortent az elso verseny is. Egy rovidtav. Nagyon elveztem. A feltavon is vegigszenvedtem magam valahogy. Es azota nem tudom elfelejteni ezt az egeszet. Lenyeltem a virust rendesen, hasonloan hozzatok. Maga az extrem tav az valahogy csak jott. Valahol olvastam (lehet, hogy eppen Witch idezte valakitol), hogy minden a klasszikus tavval kezdodott es azzal is fejezodik be. En sem lehetek kivetel.
    Este megnezem a bringadat.

    VálaszTörlés
  11. Tetszik a megfertőződésed története, át tudom érezni. Nekem is Witch blogja volt az egyik felelőse a döntésemnek, és persze Myke-é, Kombinat-é, illetve a versenybeszámolók, amiket a neten olvashattam.

    VálaszTörlés
  12. Vasapu: Termeszetesen szinte azonnal olvastam en is az osszes belinkelt "szakembert-IM-t". Gondolok itt az altalad is emlitett urakra. Igyekeztem mar az elejetol fogva az osszes oldalbol az "erossegeket" magam szamara hasznositani. Azt gondolom mindegyik oldalnak van erossege es erteke. Persze mas es mas. Ahogy a szerzok sem egyformak, nyilvan a kozolt tartalom es az IM-es "vilagnezet" sem lehet egyforma. Es ez igy van jol. Nekunk, elsobalozoknak ezt kell kihasznalni, illetve elni a kulonbozosegekbol adodo elonyokkel.
    Mas. Gondolom a csalad ott lesz a D napon. Hogy birjak az egyre fokozodo edzesekbol adodo tavolletedet? Van valami elore kialakitott versenynaptarad vagy "csak" ott es akkor indulsz csataba?
    Mi van a bringaval?

    VálaszTörlés
  13. Öregbaka:
    Valóban sokkal "egyszerűbb" a dolgunk, hiszen nagyon sok hasznos infót lehet begyüjteni, és mivel én pl. csak 1 Ironman-t ismerek személyesen a net ideális erre. Persze ehhez az is kell, hogy az emberek segíkőkészek legyenek, és mivel itt nem egymás ellen küzdünk, hanem szinte együtt az idővel és önmagunkkal, ezért titkos módszerek sincsenek, mindenki próbál a másiknak segíteni. Többek között ez is megfogott ebben az egész dologban.
    Az edzésmódszerem nincs kőbe vésve. Van egy pesti barátom aki a futásban segít, a Maróti Viliis adott jópár hasznos tanácsot, illetve figyelem magamat és annak megfelelően csinálom. Nagyvonalakban egyre erősebb edzések után pihenek, és a hétvége általában hosszú. Viszont még nem nagyon úszok, mivel azt gondolom, hogy a futás ill. a bringa a döntő szám.
    A családomtól persze a lehető legkevesebb időt szeretném elvenni, így általában hétköznap délelőtt edzek vagy hétvégén minél korábban indulok. Szerencsém van velük.
    Az, hogy ottlesznek-e a gyerekek még kérdéses. Szeretném a végén látni a lányomat és a fiaimat, de az egy nagyon hosszú nap lesz, és a Sonynak épp elég lesz velem a dolga, szóval asszem inkább nem:-(
    A versenynaptáram első lépcsője megvolt Bécsben egy félmaraton, a következő állomás 04-18-án a maraton, aztán 06-12 Orfű, és a nagy nap 08-14.
    Utána szeretnék Csillebércen megint duóban ott lenni, és a Mátra Maratonon is.

    VálaszTörlés
  14. Abban szerintem is igazad lehet, hogy a bringara es a futasra kell nekunk fokuszalni. Szinte magamtol tanultam meg a gyorsuszast meg gyerekkoromban. Gondolhatod milyen a stilusom. Talan stilusnak nevezni is badarsag. Inkabb valami izombol torteno vergodesnek neveznem. Ha megszakadnek heti ot alkalommal az uszodaban szerintem akkor sem gyorsulnek lenyegesen. Most is csak azert uszok heti ket (neha harom alkalommal) mert szerintem nagyon jot tesz a legzesem javitasanak. 2-3 kili, neha tobb. Ahogy most latom, talan beevickelhetek egy 1ora 15-os idovel majd.
    A gyerekeket meg szerintem gondold meg. Biztosan oriasi elmeny lenne nekik is es szerintem teged is inspiralna, ha minden futokorben latnad es hallanad a szurkolasukat. Mar csak miattuk is nyomnod kell.
    Ugy latom hasonlo a tervezett menetrendunk. Nekem egy hettel kesobb lesz az elso maratoni futasom mint neked. Majd jon egy sprint, egy vagy ket olimpiai tavu es 06-27-en egy feltavu valamint a D nap.
    Kesobbre nem tervezek. Meg egyelore:-) Ha marad a virus akkor majd meglatjuk.

    VálaszTörlés
  15. Az úszásra én kb.1ó20percet szánok, elég sok, de szerintem amennyi úszással levihetném 1ó10percre, annyi futással hoznék 1 órát a futáson.
    A gyerekek-témát jól látod, de még nem tudom. Neked is vannak?
    Én kitaláltam magamnak itt Sopronban 05-16.-ára egy olimpiai távot, csak úgy házilag google-val megrajzoltam a térképeket, uszodában 45 hossz. Gondoltam megkérdezek pár embert hátha jönnek, már 7-en vagyunk.
    Féltávra hová mész?

    VálaszTörlés
  16. 1 20? Akkor lehet, hogy karoltve maszunk ki a vizbol! Nem szeretnek en sem 160-as pulzussal uszni es kidogleni mar az elso oraban. Meg aztan a hajnali negykor kotelezoen elfogyaztott tesztat is jo lenne benntartani a partraszallasig.
    Igen nekem is vannak. Bar egy kicsit nagyobbak. A lanyom 16, a fiam 18. Na persze egy 69-es oregbaka ilyennel is dicsekedhet.
    A hazi olipiai tavot nagyon jo otletnek tartom. "Hej ja en is koztetek lehetnek, draga vitezek aranyos leventek".
    De sajnos egyelore nem vagyok.
    Az elet ugy hozta, hogy most nem otthon elunk egy par eve. Ezert a feltavot is kulhonban kell teljesitenem junius 27-en. A varos neve Limburg es a belga-holland hataron fekszik. Ez a belga "nagyatad" itt.
    Pedig otthon jobb lenne a feltavot is abszolvalni.
    Van akkor es ott teljes tav is. De ugy gondoltam az ember egyszer "elsobalozo". Es az azert legyen OTTHON. Tisztelges a nagyatadi szervezoknek innen a tavolbol is.

    VálaszTörlés
  17. Az 1,20 nem rossz idő, szerintem, Myke is ennyivel kezdett neki. A tésztát benntartjuk.
    A lányom 15, a fiaim 5, ill. 3, én is hadd büszkélkedjek:-).
    Belgium és Hollandia is tök jó hely, tetszik, hogy nem ciki a 15 éves kocsi, csak ha koszos. Na és az autópályák, azok durvák. Csoki hmmm, nem rossz helyen éltek.
    Eszembe jutott valami,ha együtt nem is csinálhatunk rövidtávot, azért még egyszerre tudnánk. Mindenki otthon 7,00-kor csobbanik, lenyomja a távot, és beszámolunk egymásnak.
    Időmérés a lelkiismeretre bízva. Ráadásul a "verseny" nemzetközi is lenne Veled:-)

    VálaszTörlés
  18. Igen, az autopalyak valoban nem rosszak. Nekem az tetszik, hogy ejszaka ki van vilagitva az egesz autopalyarendszer. Mikor faradtan vezetsz egesz ejszaka, esoben a sotet nemet sztradakon, kesz feludules belepni a belga teruletre. 3 sav, kivilagitva.
    Ami a kozos rovidtavot illeti, az valoban nehezkes. Ahol en fogom ezt teljesiteni, ott allitolag 19 perc alatt betelt a nevezei lista.
    Viszont a kozos olimpiai tav megoldhato. Idopontok majus 16 es junius 6. Meg van hely regisztralni magad.
    Nevezel. (A linket atkuldom persze.) Bedobod az uj paripat hatra. Soprotol ez csak egy laza 10 ora. Vegig palya. Szallas, etkezes (benne teszta korlatlan mennyisegben) biztositva.
    Csak hozz egy jo wetsuit-ot. Errefele nem ritka a 16-os vizben torteno uszas sem. (Igaz multkor lattam, hogy nehany fiatalnak engedtek, hogy csak egy, sima es mezei "fecskeben" nyomjak a 750 m-et. Lehet, hogy otthon felejtettek. Hat nagyon fazhattak, mert piszkos gyorsan usztak :-))
    Ha jossz, lesz segitod es szurkolotaborod. Magyar zaszlo es szo is fog inspiralni a palya szelerol. Csak nyomnod kell :-).
    Ui: Ha nem akarsz egyedul vezetni, csak szolj Witchnek vagy myke-nak. Szerintem szivesen csatlakoznanak es megoszlik az uzemanyagdij/matrica dij is :-)

    VálaszTörlés
  19. Nem is tudom, mit írjak, tök jó fej vagy! Bár az invitálásod nagyon megyőző, sajnos nem tudok menni. Elég sokat fogunk utazni amúgy is a következő 1 hónapban, nem lesz km-hiányom.
    Ettől függetlenül 05-16.-án reggel 7-kor mi itt Sopronban elkezdjük, Te ott, Witch-ék meg Pesten (bár őket még nem kérdeztem).
    A Te családod tolerálja az edzéeket? Gyerekek mit szólnak?

    VálaszTörlés
  20. Sajnalom. Jo lett volna kozosen nyomni. Tudod, a kozos felkeszules a megelozo napon. Berakni a cuucokat. Egy kis eselylatolgatas a garazsba meg a verseny reggelen, mikozben a geleket valogatjuk. Aztan latni az itteni menoket, nezni a jo bringakat. Mindig latok egy-ket technikai trukkot. Aztan persze a hidegviz, es a nagyon jo kerekparutak. Itt rengetegen szurkolnak. Sok oreg kint all a bringas palya szelen es ujra es ujra megelik a 20-as 40-es eveiket. Szurkolnak magukert is, mikor meg bringaztak. Hihetetlen de - itt nemzeti sport a bringa- vasarnap itt mindenki kirajzik. Sokszor matuzsalemek lepik el az utakat, mindenutt. Persze a legdivatosabb fejkendokkel es hatalmas vadlikal. Ha utolerjuk egymast, koszonunk es szo nelkul osszeallunk. Megy a groupozas a szel ellen. A kovetkezo sarkon aztan intunk (persze en azert lihegek is), ok csak mosolyognak (sokszor 60 evesen) es teker mindenki a sajat utjara. Elvezned. Na de meg ne mondjunk le rola. Majd talan kesobb.
    Bocsi, a be nem fejezett gondolatokert, de most indulnom kell. A csaladi kerdest megvalaszolom este. Tudod, sut a nap es a bringam mar turelmetlen. Indul a "kirajzas" :-)

    VálaszTörlés
  21. Isten bizony, ha még írsz két mondatot, csomagolok.
    Tényleg nagyon j lehet, sajnos nekünk még sok mindent kell behoznunk, főleg morálisan.A bringautak meg nem országútihoz vannak készítve.
    Na, de ne síránkozzak, azért mi is tudunk közös edzéseket csinálni, ami tök jó.
    Jővő hónapban Olaszba megyek, ahol a sógórom nagybátyja profi bringás volt, 70 éves az öreg, remélem bírni fogom a tempóját:-).
    Visszatérve Belgiumra, nem mondom le, csak elhalasztom. kedvet csináltál.

    VálaszTörlés
  22. Ezt mar szeretem. Szoval csak elhalasztva.
    Ebben maradunk. A 204 miatt kezdek agodni. Kegyetlen formaban vagy. Csak birjanak kovetni majd a "nyulak" a versenyen. Mi lesz ebbol 3h30-40?
    Te jo eg hova jutottal nehany honap utan.
    En mar a sima 4h-nak is nagyon orulnek.

    VálaszTörlés
  23. Próbálom behozni a 37 év kihagyást:-).
    A 4 órával ki leszek egyezve.

    VálaszTörlés